Compania Microsoft depune un patent de minerit de criptomonede prin monitorizarea creierului uman

Matrix
Matrix (captură Youtube)

Microsoft propune o metodă de generare a criptomonedelor prin „monitorizarea activităţii creierului oamenilor şi a altor date biometrice personale”, potrivit unui nou raport din The Independent.

Compania ar fi solicitat un brevet numit „Criptocurrency System Using Body Activity Data”, care detaliază modul în care o persoană ar putea ataşa senzori corpului său pentru a „câştiga” criptomonede prin procesul de minerit - care acum este susţinut de computere performante ce sunt puse să rezolve probleme matematice complexe, consumând o cantitate uriaşă de energie.

Brevetul notează: „De exemplu, o undă cerebrală sau căldura corporală emisă de utilizator atunci când acesta îndeplineşte sarcina dată de un furnizor de servicii informatice, de exemplu vizualizarea unei reclame sau folosirea anumitor servicii de internet, poate fi utilizată în procesul de minerit".

Patentul continuă: „În loc de o muncă masivă de calcul a unor sisteme convenţionale de minerit criptomonede, datele generate pe baza activităţii corporale a utilizatorului pot fi dovezi ale muncii şi, prin urmare, un utilizator poate rezolva inconştient problema dificilă de calcul”.

Un astfel de sistem ar necesita „conectarea” unui dispozitiv la senzorii de pe corp care „detectează activitatea necesară utilizatorului pentru a genera criptomoneda”. Raportul afirmă că „fluxul fluidului corporal” şi „activitatea şi mişcarea organelor” sunt două astfel de procese ale corpului, alături de undele cerebrale şi căldura corpului, care ar putea fi monitorizate.

Brevetul enumeră 28 de sarcini care ar conduce la folosirea corpurilor şi creierului uman pentru minerit criptomonede - acestea incluzând vizitarea unui sait, vizionarea unei reclame, o conversaţie cu un chatbot sau activitatea de pe o platformă de social media.