CNI: Reluarea lucrărilor la Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni depinde de alocaţiile bugetare

(photos.com)
Epoch Times România
26.01.2012

Reluarea lucrărilor la Complexul Olimpic de Nataţie de la Otopeni depinde de alocaţiile bugetare pentru bazine de înot, au declarat, reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).

"Pentru Complexul Olimpic de Nataţie de la Otopeni, a fost emis ordin de sistare a lucrărilor de execuţie, la 3 februarie 2011. Astfel, nu vă putem comunica data la care vor fi finalizate lucrările", au mai spus cei de la CNI.

Potrivit reprezentanţilor CNI, valoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia Complexului Olimpic de Nataţie Otopeni este de 118,143,242 cu TVA inclus.

"Sumele decontate pentru acest proiect până în prezent sunt în conformitate cu situaţiile de lucrări prezentate spre decontare. Astfel, până la momentul sistării, obiectivul era realizat în proporţie de 20%, suma decontată este de 26,327,573 de lei, iar plata a fost efectuată la zi, în funcţie de stadiul lucrărilor", au precizat reprezentanţii CNI.

Construcţia Complexului Olimpic de Nataţie Otopeni a începiut în 2009. Complexul se doreşte a fi cel mai mare centru de nataţie din România, care să poată asigura toate spaţiile necesare desfăşurării competiţiilor sportive, respectiv săli de conferinţe şi transmisii sportive, zone de agrement, în concordanţă cu normele în vigoare impuse de forurile internaţionale.

Finalizarea acestui complex va permite organizarea de competiţii interne şi internaţionale de nataţie, inclusiv sărituri în apă şi va genera activităţi comerciale în jurul său, fiind o investiţie ce poate dinamiza întreaga zonă din punct de vedere sportiv şi economic. Proiectul cuprinde o suprafaţă construită totală de 13.773 metri pătraţi.Bazinele ce fac parte din complex sunt acoperite în totalitate, ceea ce permite folosirea lor de către sportivi şi public pe tot parcursul anului, activitatea nefiind afectată de variaţia fenomenelor meteo.

Corpul principal, destinat numai competiţiilor sportive de nataţie va fi dotat cu două bazine: unul olimpic cu o suprafaţă de circa 385 metri pătraţi şi cu o adâncime maximă de peste 5 metri. Acestora li se adaugă un bazin pentru antrenament de înot cu suprafaţa de 415 metri pătraţi, un bazin pentru iniţiere şi recuperare cu o suprafaţă de 50 metri pătraţi şi un bazin pentru iniţiere şi recuperare cu suprafaţa de 84 de metri pătraţi şi unul pentru iniţiere şi recuperare cu suprafaţa de 94 metri pătraţi.

Capacitatea complexului, de peste 2.000 de locuri pentru spectatori, precum şi dotările şi facilităţile moderne conforme cerinţelor impuse de federaţiile internaţionale, asigurate de constructorul proiectului, MBS Group, face ca acest tip de complex să poată găzdui la nivel de excelenţă cele mai importante competiţii internaţionale de nataţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor