CNADNR i-a plătit un milion de euro tinerei care şi-a pierdut un braţ din cauza unui parapet stricat

Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti
Înalta Curte de Casatie şi Justiţie, sediul central din strada Batiştei Bucuresti (Epoch Times România)

CNADNR a plătit joi 4,4 milioane lei, echivalentul a 1 milion de euro, drept daune morale, tinerei din Constanţa care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident rutier, în decembrie 2006.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA informează că, astăzi 19 iunie 2014, s-a efectuat plata sumei de 4,4 milioane lei (echivalent a 1 milion euro), către doamna Ghegeliu Georgiana Elena, această sumă reprezentând daune morale, aşa cum reiese din dispoziţiile Deciziei nr. 1827/11 iunie 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României", informează CNADNR, într-un comunicat citat de B1 Tv.

Reamintim că Tribunalul Bucureşti hotărâse în aprilie 2013 că tânăra, pe nume Gerogiana Elena Ghegeliu să fie despăgubită pentru trauma suferită de CNADNR cu un milion de euro, insă Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a redus suma la 200.000 de euro, printr-o decizie din 27 noiembrie 2013.

Decizia CAB a fost contestată la instanţa supremă, care a dat săptămâna trecută o decizie irevocabilă.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată CNADNR şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov în aprilie 2012, la Tribunalul Bucureşti.

Accidentul tinerei a avut loc în a doua zi de Crăciun, în 2006, pe drumul naţional care duce spre Braşov, la km 34. Elena era cu prietenul ei, într-un autoturism marca Dacia. Încercând să evite coliziunea cu un BMW, rămas neidentificat, care intrase pe contrasens, prietenul ei a tras dreapta de volan. A pierdut controlul maşinii iar autovehiculul s-a oprit într-un parapet metalic de pe marginea drumului, care era deteriorat.

Parapetul a străpuns portiera dreaptă a autoturismului şi i-a intrat Elenei în mână. Braţul fetei a fost amputat.

După ce au deliberat timp de 5 ani, poliţiştii şi procurorii braşoveni au stabilit clar că prietenul Elenei, Claudiu Ionuţ Ion nu se face vinovat de accident, iar pentru braţul pierdut al Elenei de vina este administratorul drumului, respectiv CNADNR.

"Accidentul se putea evita dacă elementele de siguranţa traficului rutier montate pe partea dreaptă a sensului de mers către Braşov a carosabilului, în dreptul km 34, erau în stare reparată şi nu creau pericole, răspunzător fiind administratorul de drumuri care în doi ani nu a reparat parapetul, fiind un real pericol şi astăzi pentru traficul rutier", a fost concluzia expertizei tehnice dispusă în dosarul penal de la Braşov, ale cărei concluzii au fost însuşite de toate părţile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne