Clotilde Armand: Primarul PSD Tudorache profită de nemulţumiri pentru a-şi construi o imagine de muşchetar

Clotilde Armand(USR)
Clotilde Armand(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

În ziua în care vine raportul de specialitate că IRIDEX depozitează ilegal deşeuri, ADP Sector 1 oferă, fără licitaţie, un contract aceluiaşi IRIDEX pentru depozitarea deşeurilor, a atras atenţia, vineri, europarlamentarul Clotilde Armand.

"Demagogia salvează primăria… sau cel puţin aşa speră primarul Tudorache. Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, profită de nemulţumirile cetăţenilor privind groapa de gunoi IRIDEX din nordul Bucureştiului pentru a-şi construi o imagine de muşchetar în slujba interesului comun: singurul care denunţă neregulile de administrare de la această groapă. În fapte, ADP Sector 1, direcţie din subordinea sa, achiziţionează servicii de depozitare de la acelaşi Iridex", a declarat Clotilde Armand, preşedintele USR Sector 1 şi europarlamentar.

În urma sesizării făcute de USR Sector 1 şi la presiunile cetăţenilor din sector, contractul dintre ADP Sector 1 (publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) şi grupul IRIDEX a fost anulat pe motiv de "eroare materială".

"Problema deşeurilor municipale este una de primă importanţă, iar consilierii locali ai USR Sector 1 vor susţine soluţionarea într-o manieră durabilă a acestei probleme, respectând întru totul normele de mediu şi de protecţie a sănătăţii populaţiei", se arată în comunicatul USR.

Reamintim că groapa de gunoi IRIDEX este deţinută de Corneliu Pascu, fost senator PC, ales pe liste comune cu PSD în 2004 şi 2008. Totodată, Pascu este, potrivit unei investigaţii RISE Project, un apropiat al lui Dan Voiculescu şi partener de afaceri cu Sebastian Ghiţă şi cu baronul PSD de Prahova Mircea Cosma. De-a lungul timpului, firma lui Corneliu Pascu a fost abonată la mai multe contracte cu administraţiile locale din Bucureşti (Primăria Generală, Primăria Sector 1, Sector 6, Sector 5, cu primăriile din Buftea, Chiajna etc.)