Ciutacu i-a dat în judecată pe Anca Alexandrescu, Cristian Rizea, Muzgoci şi Realitatea Plus. Cere despăgubiri

.
. (Screenshot - Realitatea)

Victor Ciutacu i-a dat în judecată pe Anca Alexandrescu, fostă consilieră a lui Liviu Dragnea, în prezent realizatoare la Realitatea Plus, pe colegul acesteia de trust Bogdan Muzgoci, pe fostul deputat PSD Cristian Rizea, precum şi compania care deţine postul TV Realitatea. Potrivit Gândul, Ciutacu le cere acestora în solidar daune de 200.000 de euro.

”Obligarea pârâţilor, în solidar, la plata contravalorii în lei a sumei de 200.000 Euro, reprezentând despăgubiri pentru prejudiciul moral cauzat, urmare a încălcării drepturilor nepatrimoniale ale subsemnatului, constând în onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată, prin formularea de afirmaţii denigratoare, defăimătoare/calomnioase de către pârâţi”, solicită jurnalistul Victor Ciutacu în plângerea sa, arată sursa citată.

Ciutacu le mai cere judecătorilor să îi oblige pe Rizea şi Muzgoci să şteargă toate postările "defăimătoare" la adresa lui făcute în mediul online iar postul Realitatea să retragă toate"materialele video, imaginile, ştirile sau orice alte informaţii difuzate în cadrul emisiunilor televizate ale postului şi în spaţiul virtual on-line ale acesteia" care fac referire la persoana sa.

Reamintim că Ciutacu a anunţat public la începutul lunii noiembrie că îi va acţionă în instanţă pe Alexandrescu, Rizea, Muzgoci etc., acuzând că a fost denigrat şi calomniat.

Potrivit România TV, Ciutacu a scris, pe pagina sa de socializare, că ”orice acţiune este urmată, fizic, de reacţiune”, iar ”orice datorie trebuie plătită”. Realizatorul TV l-a catalogat pe Rizea drept un ”traficant de influenţă” şi ”un spălător de bani” şi a susţinut că atacul acestuia la adresa lui, la Realitatea Plus, este doar ”o însăilare grandioasă de minciuni gogonate”.
”Neaţa la poporul suveran! Orice acţiune e urmată, fizic, de reacţiune, iar orice datorie trebuie plătită. Motiv pentru care valul de dejecţii pe care mi le-a aruncat în cap la Realitatea traficantul de influenţă şi spălătorul de bani Rizea la Realitatea îşi va găsi răspunsul în instanţă. Aproape tot ce a debitat el pe post despre mine, cu aerul superior al cunoscătorului care frecventează mediile înalte de putere, e o însăilare grandioasă de minciuni gogonate. Combinată, pentru impresie, cu o tentativă de revistă a presei, greşită şi aia calendaristic.

N-o să mă apuc să demontez aici ticăloşiile fugarului încarcerat la Chişinău. O tentativă nereuşită de om, care n-a fost suficient de bărbat să-şi ia fapte şi care acum face obiectul acţiunii de extrădare pentru a-şi executa pedeapsa. Nu-s atât de tâmpit să mă şterg în public de flegmele mizerabilului. În plus, d-aia s-a inventat justiţia. Se ocupă deja, cu talent, avocata mea Oana Anghel şi am convingerea că o face bine şi riguros, ca de obicei”, anunţă Victor Ciutacu pe pagina sa de socializare.

Cât despre, Anca Alexandrescu, fosta mână dreaptă a lui Dragnea, acesta o acuză de execuţie mediatică.

„Alături de el (Rizea n.r.), o să mă văd în faţa judecătorului şi cu Anca Alexandrescu, aflată în căutarea migăloasă a (re)descoperirii tainelor jurnalismului la 50 de ani, ale cărei tentative de acoperi mizeria pe care a produs-o cu o spoială de deontologie prost jucată nu păcălesc pe nimeni. Mai ales în contextul în care anunţase live, cu câteva zile înainte, tentativa de execuţie mediatică”, mai scria Ciutacu.

„Nu în ultimul rând, va fi citat procedural şi no name-ul ăla plin de el pe care Ancuţa îl foloseşte să rostogolească pe post golăniile pe care nu vrea ea să şi le asume. Şi care, acum câteva luni, încerca să schimbe mediul de lucru şi se cerea, în scris, la România TV, acolo unde munca lui poate „să valoreze mai mult”.

Acuzaţiile aduse de Rizea lui Ciutacu

Deputatul fugar Cristian Rizea a declarat, în timpul emisiunii moderate de Anca Alexandrescu şi Muzgoci Constantin-Bogdan, că Victor Ciutacu este ”un mare amator de petreceri” şi client al localurilor de lux.

Rizea a mai susţinut că Victor Ciutacu participa la astfel de petreceri ”pe banii şmecherilor” nominalizaţi – Dragoş Dobrescu, Codruţ Marta şi Elan Schwartzenberg.

”Haideţi să-l devoalăm (n.red. – pe Victor Ciutacu), că nu avem ce să facem. Ann dat câteva detalii pe site-ul meu, pe spovedanialuirizea.com. Eu l-am devoalat pe acolo, îl cunosc foarte bine, a fost la botezul fiului meu, o să îl vedeţi în pozele pe care deja le aveţi. E un mare amator de petreceri, de şpriţuri cu Dragoş Dobrescu, cu Codruţ Marta şi cu Elan Schwartzenberg. Şi era un mare amator de restaurante de lux în Monte Carlo, dar pe banii şmecherilor pe care i-am nominalizat mai devreme. Adică, dacă vă veţi duce cu poza lui în restaurantele din Monte Carlo, Avenue 31, pe Princesse Grace, Sass Cafe pe Princesse Grace, Beefbar pe Fontvielle. Acolo îi plăcea lui foarte mult că era cu vinul roşu, cu fripturile, cu steak-urile de acolo”, a declarat Rizea în timpul emisiunii.

La rândul său, Muzgoci Constantin-Bogdan a postat pe pagina personală de Facebook, pe data de 4 noiembrie:

”Ciutacu are emisiune grea azi. Să se documenteze cu CV-ui în faţă. Cred că i-au căzut deja ochelarii pe buze că vede şi el pentru prima dată cu ce se ocupă un jurnalist”. Apoi, în aceeaşi zi, notează tot pe pagina sa de socializare: ”În seara aceasta alegeţi să urmăriţi Realitatea Plus. La RTV, Ciutacu scoate doar scârboşenii pe gura aia. Vă aştept la 23”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne