Ciucă: Ne vom concentra pe gestionarea pandemiei, implementarea strategiei de vaccinare şi sprijinirea celor afectaţi

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă (Screenshot)

Ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, la o zi după ce a fost desemnat premier interimar de către şeful statului, că, în perioada următoare, Guvernul va continua să se focalizeze pe gestionarea pandemiei de COVID-19, sprijinirea celor afectaţi de criză, precum şi finalizarea anului financiar 2020 şi pregătirea bugetului pentru anul viitor.

“Urmare a deciziei preşedintelui României, Klaus Iohannis, începând de ieri [luni – n.r.] am preluat conducerea interimară a Guvernului până la formarea noului executiv. În perioada următoare, vom continua să focalizăm atenţia Guvernului pe priorităţile legate de gestionarea pandemiei de COVID-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare, vom continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectaţi de această criză şi, de asemenea, ne vom focaliza atenţia pe ceea ce înseamnă finalizarea anului financiar 2020 şi pregătirea anului financiar 2021”, a susţinut Ciucă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

De asemenea, ministrul Apărării i-a mulţumit premierului demisionar Ludovic Orban pentru echilibrul pe care a reuşit să îl realizeze între măsurile luate în vederea combaterii pandemiei şi măsurile economice “care au stat în faţa Guvernului”.

Nu în ultimul rând, Ciucă a subliniat că, în perioada interimatului său ca prim-ministru, va continua să asigure atribuţiile de ministru al Apărării Naţionale.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, luni seara, pe Nicolae Ciucă premier interimar, după ce Ludovic Orban a anunţat că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an şi o lună de la învestirea în funcţie.

Orban a susţinut că guvernarea sa a avut loc într-o perioadă dificilă, de pandemie, că pleacă din funcţie cu conştiinţa datoriei împlinite şi că a făcut tot ce era omeneşte posibil. Totodată, liderul PNL a mai precizat că va fi implicat în negocierile pentru formarea unui viitor guvern, unul fără PSD, că premierul interimar va fi numit de preşedintele Iohannis şi a insistat asupra faptului că nu se cramponează de nicio funcţie.