Cîţu: Se pare că Orban face totul să dărâme PNL. Îi las plăcerea să conducă şedinţa de marţi la moţiune

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook - Florin Cîţu)

Premierul Florin Cîţu a afirmat joi, la TVR1, că fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban, şeful Camerei Deputaţilor, face acum "totul să dărâme Partidul Naţional Liberal".

"Vom discuta declaraţiile respective [ale lui Ludovic Orban - n.r.]. Până la urmă, este bizar ce văd, pentru că l-am auzit pe Ludovic Orban spunând tot timpul că pentru el Partidul Naţional Liberal reprezintă totul. Se pare că acum face totul să dărâme Partidul Naţional Liberal, ceea ce este, iarăşi... Inseamnă că i-a minţit pe colegii liberali când mergea în campanie prin România şi spunea că Partidul Naţional Liberal reprezintă totul. Dar să ştiţi că eu îl ignor pe Ludovic Orban în această perioadă. Pentru mine declaraţiile lui nu mai înseamnă nimic în acest moment. Cred că este supărat, am înţeles, o să-i treacă, sunt sigur, şi cred că va reveni la sentimente mai bune, pentru că eu cred în continuare că Partidul Naţional Liberal ar trebui să fie mult mai important decât interesul personal", a susţinut premierul.

Liderul de la Palatul Victoria a adăugat că îi lasă lui Ludovic Orban "plăcerea" să conducă şedinţa Parlamentului de marţi în care se va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

"Cred că îi voi lăsa plăcerea să conducă şedinţa de marţi la moţiune, să vedem acolo. Este important pentru toţi liberalii din România să-l vadă marţi acolo cum prezidează o moţiune pe care şi-a dorit-o foarte mult împotriva propriului partid şi eu zic că e bine pentru toţi liberalii să-l vadă pe fostul preşedinte cum se va comporta. Eu zic că este foarte bine să-l vadă liberalii, l-au văzut în aceste zile cum a atacat, e bine ca liberalii să vadă. Până la urmă este cel mai importat lucru", a adăugat Florin Cîţu.

Întrebat ce se întâmplă cu funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, premierul a replicat: "Vom lua o decizie şi ce vom face acolo în perioada următoare. Da, curge termenul de 15 zile şi va trebui să găsim o soluţie acolo".