Cîţu, săgeţi către PSD privind certificatul verde: Sunt curios dacă ăsta a fost planul - un număr mare de persoane infectate

Florin Citu, Presedintele PNL
Florin Citu, Presedintele PNL (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni la Parlament că susţine în continuare introducerea legii privind certificatul verde. Întrebat de jurnalişti dacă mai sunt şanse ca legea respectivă să fie adoptată, Cîţu a răspuns că, din punctul său de vedere, este nevoie.

„Din punctul meu de vedere, era nevoie. Înţeleg că nu mai interesează pe nimeni şi faptul că avem peste 10.000 de cazuri zilnic şi aceste cazuri cresc nu reprezintă o problemă în acest moment. Pentru mine reprezintă şi vă spun de ce. 10.000 de persoane infectate înseamnă concedii medicale, înseamnă persoane care au intrat în contact direct, care stau şi ele acasă şi înseamnă alte concedii medicale, înseamnă costuri suplimentare pentru companii şi pentru stat. Nu mai spun că, dacă acest număr creşte, s-ar putea să avem companii întregi care îşi vor opri activitatea pentru că nu pot să funcţioneze. Oamenii aceia vor trebui să stea acasă. Deci, reprezintă un cost pentru economie şi pentru societate, care nu este luat în calcul, pe lângă costul pe care îl avem cu energia”, a replicat liderul PNL.

Fostul premier a adăugat că este curios să afle “dacă acesta a fost planul de la bun început, să avem un număr mare de persoane infectate sau nu”.

“Eu nu văd niciun plan care să reducă numărul de persoane infectate, nu văd un plan care să crească numărul de persoane vaccinate, văd doar că suntem ok şi toată lumea încearcă să ignore această problemă. Eu nu o ignor şi vă spun că există un cost foarte mare pentru economie şi trebuie găsită o soluţie. În continuare susţin certificatul verde, dar, dacă nu există în coaliţie susţinere pentru el, atunci trebuie să ne asumăm că există alte costuri pentru economie. […] Presupun că există un plan, pentru că altfel nu am avea nevoie. Eu presupun că acesta este planul, altfel nu-mi dau seama ce se întâmplă”, a adăugat Florin Cîţu.

Întrebat dacă este de acord cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care declarase recent că nu mai vede urgenţa certificatului verde, având în vedere că, în câteva săptămâni, valul cinci s-ar putea încheia, şeful PNL a replicat că "atunci, înseamnă că se ştie de unde vin resursele de la buget pentru persoanele care sunt în concediu medical şi în şomaj tehnic şi nu trebuie să mai discutăm".

"Eu rămân la opinia mea că acest val trebuia gestionat altfel, dar este opinia mea de economist şi de om care se uită la modul în care este gestionată situaţia. Îmi aduc aminte că în vară, când erau 10.000 de persoane, eram atacaţi toată ziua, acum se pare că nu mai este niciun fel de problemă", a punctat Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne