Cîţu: Nu vom introduce taxe noi şi nu vom creşte taxele. Ar fi o sinucidere şi am omorî economia

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Screenshot)

Premierul Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, la dezbaterea organizată de Consiliul Judeţean Vrancea cu reprezentanţii structurilor asociative ale UAT-urilor, că nu vor fi introduse noi taxe şi nu vor fi mărite taxele deja existente pentru a reduce deficitul bugetar până în 2024. Liberalul a argumentat că, în acest moment, o asemenea măsură ar fi “sinucigaşă” şi ar omorî economia.

„Vă dezvălui o discuţie pe care am avut-o la Comisia Europeană. Toată lumea ne întreabă cum putem să facem această reducere a deficitului, care e ambiţioasă, până în 2024, de la 9,8% anul trecut la 3% în 2024. Toţi se întreabă şi am tot văzut în spaţiul public că se încălzeşte o ciorbă mai veche, asta cu taxele. Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care PIB-ul potenţial sau dinamica economiei este sub potenţial este sinucigaş. Îţi omori economia. Sau să creşti taxe pe care le ai”, a precizat premierul.

De asemenea, Florin Cîţu a transmis că România dispune de resursele necesare redresării economice şi că este nevoie doar de o “colectare” mai bună.

„Digitalizarea este singura soluţie pe care am observat-o în ultimii 20-30 de ani în Uniunea Europeană care a crescut colectarea impozitelor permanent”, a adăugat liderul PNL.

Totodată, premierul a afirmat că nu este “adeptul” creşterii taxelor atunci când economia e sub potenţial, pe motiv că un astfel de pas ar fi “sinucigaş”.

„Deci putem ajunge la acel deficit bugetar de 3% aşa cum am arătat în strategia fiscal-bugetară printr-o mai bună folosire a banilor pe care îi avem”, a mai declarat şeful Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne