Cîţu intervine în scandalul ospătăriţei angajate la "Apele Române". Trimite Corpul de Control pentru investigaţii

Florin Cîţu
Florin Cîţu (facebook.com/guv.ro)

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, faptul că a cerut Corpului de Control să demareze o investigaţie privind situaţia de la "Apele Române", după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora o chelneriţă a fost angajată ca inginer la instituţia amintită.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să investigheze situaţia de la Apele Române. În mandatul meu, aşa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competenţă şi transparenţă”, a scris Cîţu, într-o postare pe Facebook.

Liderul de la Palatul Victoria a adăugat că „mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcţii de conducere, este pentru toţi cei care lucrează în sectorul public:

- fără penali în funcţii publice;

- profesionişti;

- fără nepotisme;

- fără conflict de interese”.

Reamintim că jurnaliştii de la Recorder au publicat un nou material în care prezintă un caz de angajare în cadrul "Apelor Române", bazat pe criterii politice. Este vorba despre o fostă chelneriţă, care a fost angajată la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad pe post de inginer.

Recorder informează că la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad director este Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi şi consilier judeţean, dar şi cumătrul lui Costel Alexe, fostul ministru al Mediului. Avram se recomandă el însuşi subordonaţilor ca „un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”, şi le-a cerut specialiştilor din instituţie să accepte angajaţi care nu ştiu nici măcar cum se măsoară debitul unui râu.

Este şi cazul tinerei Simona Iancu, fostă chelneriţă la barul Master din Iaşi, angajată de curând ca inginer la departamentul de apărare împotriva inundaţiilor, cu toate că nu are nici cele mai elementare cunoştinţe în domeniu. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne