Cîţu: Faptul că PSD vorbeşte de un armistiţiu este un pas înainte important

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi-a manifestat public, duminică, la sediul central al PNL, aprecierea pentru faptul că cei din PSD au ajuns să vorbească despre un aşa-zis "armistiţiu" în vederea susţinerii unui viitor Guvern condus de generalul Nicolae Ciucă.

"Dacă e vorba de armistiţiu, acum nu ştiu dacă până la 1 februarie sau până în martie, aprilie, mai, iunie, toamna viitoare, dar e nevoie de un moment în care toate partidele politice să spună 'ok, patru luni de zile nu se întâmplă nimic pentru că, uitaţi-vă, trebuie să trecem România prin această perioadă şi e nevoie de un guvern cu puteri depline'. Faptul că se vorbeşte de un armistiţiu e un pas înainte important. Dacă se ajunge... vom vedea, după aceea, dacă şi celălalt partid, USR, va fi de acord să trecem acest guvern cu majoritate largă. Mâine putem să-l trecem dacă toţi sunt de acord şi să încheiem această perioadă, să nu mai vorbim de politică", a declarat Florin Cîţu, citat de Agerpres.

Şeful PNL a amintit că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus la votul pentru Guvernul Cioloş să lăsăm politica deoparte.

"Haideţi să nu fie doar cuvinte, să fie şi fapte, să-i vedem pe toţi - şi pe USR, şi pe PSD -, vin şi votează acest guvern care e, de fapt, o continuitate, doar se schimbă premierul. Am înţeles mesajul şi mergem mai departe", a adăugat Cîţu.

Pe de altă parte, liderul PNL a respins posibilitatea ca, după această perioadă, PNL şi PSD să facă un guvern împreună:

"Tot Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine şi împreună cu USR este clar că aici nu este (...), ca lucrurile să meargă împreună, dar în ceea ce priveşte viitorul, PNL are un mesaj foarte clar: noi suntem aici pentru a implementa liberalismul în România, lucruri care nu sunt compatibile cu ceea ce a spus PSD până acum".