Cîţu, despre propunerea USR PLUS de eliminare a adresei din buletin: Nu am acum argumentele care susţin această idee

Florin Cîţu (st) şi Dan Barna
Florin Cîţu (st) şi Dan Barna (Facebook)

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, după şedinţa de Guvern, că nu vede în acest moment argumentele care susţin eliminarea adresei de domiciliu din cărţile de identitate, aşa cum a propus USR PLUS. De asemenea, liderul PNL a afirmat că încă nu a discutat cu vicepremierul Dan Barna pe această temă.

“Nu am în acest moment argumentele care susţin o astfel de idee. Nu am avut discuţii cu domnul Dan Barna pe acest subiect, dar sunt deschis. Vreau să ascult, să văd care sunt argumentele şi după aceea vom lua o decizie. În acest moment, nu ştiu exact care sunt argumentele pentru a elimina această informaţie de pe cartea de identitate din România”, a precizat Cîţu.

Remarcile premierului vin în condiţiile în care Dan Barna a susţinut, la Digi24, că cetăţenii nu îşi vor pierde proprietăţile şi nu îşi vor pierde adresele în cazul în care acestea, conform unei propuneri lansate de USR PLUS, nu ar mai fi trecute pe cartea de identitate. Potrivit lui Barna, această propunere urmăreşte să simplifice lucrurile, în condiţiile în care, în prezent, românii au nevoie de un act de proprietate sau să fie luaţi de cineva în spaţiu pentru a-şi putea face buletine.

“Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta. Ceea ce propunem noi este să rupem această legătură care mai este în puţine state, această condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu. Această birocraţie nu este necesară în realitate, pentru că identitatea nu trebuie să fie condiţionată de proprietatea unei locuinţe.

Această dezbatere este foarte legitimă, pentru că sunt două categorii de persoane foarte afectate: persoanele defavorizate, care nu deţin o locuinţă şi au probleme mari în a-şi face acte de identitate. Şi mai este categoria cealaltă: persoanele foarte dinamice, care îşi găsesc de lucru în alt oraş şi au o permanentă problemă cu actualizarea buletinului. În momentul în care scoţi această chestiune a adresei din cartea de identitate, lucrurile devin mai puţin birocratice şi mai simple pentru tine, ca cetăţean”, a mai afirmat vicepremierul Barna. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne