Cîţu, despre închiderea dosarului 10 August: Am avut o discuţie cu ministrul Justiţiei, să vedem dacă se mai poate face ceva

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Florin Cîţu a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că i-a cerut ministrului Justiţiei, Stelian Ion, să găsească soluţii pentru continuarea dosarului 10 August. Declaraţia liderului de la Palatul Victoria vine în contextul în care, marţi, Tribunalul Bucureşti a respins definitiv cererea de redeschidere a dosarului menţionat.

Florin Cîţu s-a arătat ”dezamăgit” de soluţia luată de judecători, dar adaugă faptul că “mai sunt căi” de a-i trage la răspundere pe cei vinovaţi de violenţele de la protestul din 2018.

”Vă daţi seama că sunt dezamăgit, dar nu ne vom opri să încercăm să vedem cum găsim soluţii ca vinovaţii să plătească. Nu ne vom opri. Asta vom face. Am discutat ieri cu ministrul Justiţiei şi vom merge înainte. Să vedem, mai sunt căi. Cu siguranţă, în continuare încercăm să rezolvăm problema”, a declarat Cîţu.

Întrebat dacă o eventuală redeschidere a dosarului i-ar viza şi pe decidenţii politici de la mitingului Diasporei, precum Liviu Dragnea sau Carmen Dan, Florin Cîţu a spus că ”dacă au fost implicaţi direct, în afara funcţiei politice, da, trebuie şi ei să răspundă”.

Redăm câteva dintre răspunsurile date de premierul Cîţu întrebărilor G4Media:

Jurnalist: Începem direct pe subiectul zilei, domnule prim-ministru. Pe data de 3 decembrie 2020, înainte de ziua votului, aţi scris pe Facebook următoarele: „Poate cel mai mult am dorit să vină mai repede ziua votului în 10 august 2018, atunci când Dragnea şi Ciolacu dădeau ordine ca fraţii noştri din diaspora să fie gazaţi şi bătuţi în Piaţa Victoriei”. Ce le spuneţi azi aceloraşi oameni, domnule prim-ministru, după ce procurorii DIICOT, cu şefi puşi de guvernarea PNL, au omorât acest dosar 10 august, iar tribunalul, nu mai departe de ieri, i-a pus cruce, respingând cererea de redeschidere?

Florin Cîţu: Da. Observăm un pattern: avem mineriadele nerezolvate, nu ştim cine a tras în noi la Revoluţie şi se pare că mai avem o situaţie în care iarăşi rămânem fără răspunsuri.

Jurnalist: Cu o diferenţă, dacă îmi permiteţi. Acest dosar a fost închis sub o guvernare PNL.

Florin Cîţu: Acuma eu nu ştiu dacă a fost închis. Să vedem. Am avut o discuţie cu ministrul Justiţiei ieri, imediat după ce am aflat decizia, eram în Parlamentul României. I-am spus să vedem ce se mai poate face, dacă se mai poate face ceva. O să aibă o discuţie şi cu doamna procuror general.

Jurnalist: Şi ce se mai poate face? Aţi identificat o soluţie?

Florin Cîţu: Deocamdată nu. O să vorbesc astăzi cu el. Ieri am avut discuţia, dar e adevărat că toţi am văzut, am văzut la televizor ce s-a întâmplat. Aşa cum am văzut şi la Revoluţie, aşa cum am văzut şi la mineriade, aşa am văzut şi aici. Trebuie să vedem ce nu merge, de ce nu putem – se pare iarăşi – ca cei vinovaţi să plătească. Şi asta va trebui să îmi spună ministrul Justiţiei, care sunt soluţiile pentru a nu avea astfel de probleme în viitor. Aştept de la ministrul Justiţiei să vină cu o propunere.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne