Cîţu, avertisment pentru investitori: Riscaţi să pierdeţi tot dacă lucraţi cu Fondul lui Dragnea

Liberalul Florin Cîţu, fost economist şef la ING Bank, i-a avertizat "prieteneşte" pe toţi investitorii care vor să încheie contracte cu Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.
Florin Cîţu(PNL),
Florin Cîţu(PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Senatorul PNL Florin Cîţu a lansat sâmbătă, pe pagina sa de socializare, un "avertisment" pentru investitori: cine lucrează cu/pentru Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) riscă să piardă tot.

"Ordonanţa de urgenţă care reglementează fondurile suverane de investiţii este neconstituţională. Fără dubii. Nu are sens să mai discutăm despre asta acum. PSD-ALDE vor ignora acest lucru şi vor merge mai departe. Sunt disperaţi. Ministrul Finanţelor Publice va numi, aşa cum îi permite legea, pentru 18 luni conducerea FSDI şi vor începe jaful. Ce urmează din punct de vedere legislativ. Proiectul de lege pentru aprobarea OUG va ajunge întâi la Senat unde PSD-ALDE-UDMR vor vota pentru. Chiar dacă ŞTIU foarte bine că acest OUG este neconstituţional. După aceea proiectul de lege pentru aprobarea acestui OUG va ajunge la Camera Deputaţilor unde PSD-ALDE-UDMR îl vor INGROPA. Va rămâne la Camera Deputaţilor mult şi bine aşa cum a rămas şi în cazul OUG care supraimpozitează contractele de muncă part-time. Pentru a nu putea fi atacate la Curtea Constituţională", a declarat Cîţu.

Liberalul susţine că FSDI va continua să funcţioneze atât timp cât liderul PSD Liviu Dragnea şi "gaşca lui de hoţi" vor avea majoritatea în Parlament.

"Îi AVERTIZEZ (prieteneşte) pe toţi cei care vor să încheie contracte cu FSDI. PNL va ataca la CCR OUG-ul care a stat la baza înfiinţării FSDI imediat după preluarea guvernării. Şi cu siguranţă CCR va declara înfiinţarea FSDI neconstituţională, ceea ce înseamnă că o să fie desfiinţat şi toţi cei care au contracte cu FSDI vor pierde tot. Imaginaţi-vă, de exemplu, că FSDI reuşeşte să păcălească câţiva investitori să cumpere obligaţiuni emise de această instituţie. Peste câteva luni FSDI se desfiinţează pentru că este neconstituţională. Deşi, nu cred că există vreo agenţie de rating care să ofere rating unei instituţii cu un risc mare de a fi desfiinţată. Iar investitorii nu cumpără obligaţiuni dacă nu există rating. Totuşi, eu vreau să va avertizez că riscaţi să pierdeţi tot dacă intraţi în relaţii contractuale cu FSDI", a precizat Cîţu.

În opinia senatorului, este mult mai simplu ca toţi cei care vor să lucreze cu FSDI să aştepte mai întâi decizia Curţii Constituţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne