Ciolacu: ”Subsemnatul Orban” se autopropune iarăşi premier. Nu, ”subsemnatule”, nu meriţi

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (PSD)

După ce Ludovic Orban a declarat că una dintre soluţiile pentru deblocarea negocierilor cu USR-PLUS ar fi ca el să devină premier, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a ţinut să transmită, miercuri, că acesta nu mai poate avea nicio funcţie în statul român, pentru că nu o merită.

"Circul pierzătorilor nu mai pleacă din oraş! Mai nou, 'subsemnatul Orban' se autopropune iarăşi premier, o funcţie din care a plecat acum o săptămână de incompetent ce a fost în gestionarea pandemiei şi a economiei.

Nu, 'subsemnatule Orban'! Tu nu mai poţi avea nicio funcţie în statul român. Nu o meriţi! Oamenii mor pe capete, în timp ce voi, inconştienţilor, continuaţi să vă bateţi pe ciolan!

Singura soluţie este premierul propus de PSD – Alexandru Rafila! Strângeţi-vă circul ridicol şi plecaţi odată acasă! Pierzătorilor!", a scris Ciolacu pe Facebook.

Reamintim că liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat miercuri că PNL a decis, în urma discuţiilor, "flexibilizarea" mandatului de negociere cu USR-PLUS, UDMR şi minorităţile naţionale pentru formarea unei coaliţii guvernamentale. Mai exact, flexibilizarea modului în care se vor împărţi funcţiile cele mai importante în stat: cea de premier şi şefia celor două Camere ale Parlamentului.

Concret, Orban a anunţat că este dispus să fie el premier din nou... iar dacă nu premier, măcar şef al Camerei Deputaţilor.

"Cum mandatul iniţial prin care PNL a decis să desemneze ca premier pe Florin Cîţu şi preşedinte la Camera Deputaţilor pe subsemnatul a generat discuţii (în coaliţie), s-a luat decizia de a flexibiliza mandatul, ţinând cont de dorinţele partenerilor noştri care au solicitat conducerea Camerei Deputaţilor.

Ca atare, PNL a decis următorul mandat. În primul rând, mandatul de a continua negocierile pentru formarea unei coaliţii. Obiectivul nostru este acela de a transpune într-o guvernare eficientă toate obiectivele din planul de guvernare cu care PNL s-a prezentat în faţa românilor, să realizăm o creştere economică fără precedent şi un salt în calitatea vieţii.

PNL, având o pondere de aproximativ 55% în cadrul acestei coaliţii, consideră legitim să dea premierul şi preşedinţia uneia dintre camerele parlamentare.

Mandatul presupune două soluţii: Florin Cîţu premier şi subsemnatul Camera Deputaţilor, acceptăm şi situaţia în care PNL să desemneze premier şi candidat la şefia Senatului. În această cauză, premierul va fi subsemnatul şi candidat la şefia Senatului, Florin Cîţu", a declarat Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne