Ciolacu, manevră tactică după asumarea răspunderii Guvernului: PSD a decis să depună contestaţie la CCR

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSD va sesiza Curtea Constituţională după ce Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea în Parlament pe un pachet de legi. Contestaţia va viza două dintre cele trei iniţiative, respectiv cea privind amânarea creşterii vechimii pentru intrarea la Institutul Naţional al Magistraturii şi cea privind transportul intrajudeţean.

„Au fost două legi care sunt în dezbatere parlamentară în acest moment şi domnul prim-ministru a venit cu asumarea. PSD a decis să depună o contestaţie la CCR deoarece nouă ni se pare un conflict juridic: atâta timp cât o lege există în dezbatere în Parlament ea să fie asumată de către Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu.

Şeful PSD a precizat că PSD nu ia în considerarea posibilitatea unei moţiuni de cenzură în aces caz.

„Nu. Pentru aceste trei legi nu este nicio moţiune de cenzură. Nu fac referiri pe fondul legilor. Ele, culmea, sunt într-o zonă foarte înaintată de dezbatere în Parlament, atât în Senat cât şi în Cameră. Este posibil ca săptămâna viitoare cele două legi să fie la votul final. Atunci nu înţelegem de ce s-a venit cu asumarea. Mai mult, considerăm că există un conflict constituţional să vii cu asumare atâta timp cât legile sunt în dezbatere”, a punctat Ciolacu.

Reamintim că Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea, joi, în Parlament pe trei proiecte de lege care vizează modificarea legilor justiţiei, transportul pentru elevi (respectiv modificarea OUG 51) şi plafoanele bugetare pentru anul 2020. Detalii aici.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne