Ciolacu: Mai avem nevoie de 6 sau 7 voturi pentru a da jos Guvernul Orban

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, la Palatul Parlamentului, că partidul său mai trebuie să strângă doar 6 sau 7 voturi pentru a trece moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

"În primul rând, am justificat de ce depunem această moţiune, de ce strângem semnături atât de la PSD şi cât şi de la UDMR, se încalcă o linie roşie a democraţiei. Iar acest lucru nu e permis nimănui, indiferent de jocurile politice şi de socotelile politice, pe cine avantajează aceste legi. Aceste legi trebuie să fie predictibile, trebuie să fie discutate conform deciziilor Curţii Constituţionale şi recomandărilor Comisiei de la Veneţia cu 6 luni sau un an de zile înainte. În acest moment depunem moţiunea. Părerea noastră, chiar dacă matematic nu avem numărul de voturi, va trece această moţiune. Şi după ce vom depăşi această etapă vom veni şi cu propunerile ulterioare. Am luat act de punctul de vedere al preşedintelui României", a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a atras atenţia că şeful statului este cel care desemnează premierul şi "am luat act că doreşte în continuare să fie un Guvern al PNL".

"PSD este pregătit de orice, şi de alegeri anticipate şi de orice fel de alegeri, mai puţin dacă se doresc alegeri din trei tururi, ca până la urmă să iasă candidatul PNL fără ca candidatul PSD să participe. Am specificat că această moţiune prea sumară este punctuală, nu este un acord politic între PSD şi UDMR pentru crearea unei viitoare majorităţi. Au acelaşi sentiment ca şi noi că se încearcă o forţare a legii în ultimul moment. Cred că am fost destul de explicit. Am înţeles că nu este cazul (unui guvern de uniune naţională - n.r.). Am înţeles că preşedintele României nu doreşte un guvern de uniune naţională. Deci nu mai este o discuţie de actualitate. Preşedintele României doreşte un Guvern PNL", a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă Pro România va susţine moţiunea de cenzură, şeful PSD a răspuns că "nu avem niciun semnal, nici public, nici personal" în acest sens.

"Matematic de 6 sau 7 voturi", a precizat Ciolacu, întrebat fiind de câte voturi mai au nevoie social-democraţii pentru a dărâma Guvernul Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne