Ciolacu îl acuză pe Iohannis că a plătit 9000 de euro de la buget pentru o faţă de masă. Ce răspunde Preşedinţia României

Klaus Iohannis (Epoch Times Romania)
Ana Ion
27.09.2024

Marcel Ciolacu l-a criticat pe preşedintele Iohannis, acuzând că Administraţia Prezidenţială a plătit 9.000 de euro pentru o faţă de masă. Cotroceniul a replicat, precizând că e vorba despre 157 de bucăţi, scrie Adevărul.

Potrivit unei liste cu achiziţiile Administraţiei Prezidenţiale preluate de pe SEAP, o faţă de masă ar fi costat 9.071 de euro. Alţi 7.278 de euro au fost folosiţi pentru repararea luminilor piscinelor şi fântânilor arteziene, în timp ce recondiţionarea unei uşi a costat 13.800 de euro.

Comentând aceste cifre, Ciolacu, candidatul PSD la Cotroceni, a declarat că „îmi e greu să accept acest lucru şi fiecare trebuie să răspundă pentru cheltuielile pe care le face”.

De asemenea, la începutul anului, prin luna martie, au fost curăţate şi tapiţate fotoliile de la Cotroceni, servicii pentru care s-a plătit suma de 27.820 euro. La asta se mai adaugă şi suma de 7 milioane de lei pe care Guvernul României a alocat-o, luni, Administraţiei Prezidenţiale pentru rectificarea bugetară, potrivit documentelor afişate pe site-ul oficial al Ministerul Finanţelor.

Premierul Marcel Ciolacu a criticat cheltuielile din ultimul an de mandat al lui Klaus Iohannis ca preşedinte al României.

„Chiar să dau 9.000 euro pe faţă de masă... Mi-e greu să accept acest lucru. Fiecare răspundem de cheltuielile pe care le facem. Este Curtea de Conturi şi presa şi opinia publică”, a spus Marcel Ciolacu.

Administraţia Prezidenţială dă replica.

Într-un răspuns pentru Antena3.ro, Administraţia Prezidenţială spune că ar fi fost vorba, de fapt, despre 157 de feţe de masă şi nu despre una singură.

„Având în vedere activităţile de protocol care sunt organizate de către Administraţia Prezidenţială cu ocazia evenimentelor la care participă delegaţii naţionale şi internaţionale, sunt necesare o serie de obiecte specifice, inclusiv feţe de masă.

Astfel, pentru înlocuirea celor care prezentau un grad ridicat de uzură, Administraţia Prezidenţială a achiziţionat un număr de 157 de feţe de masă şi huse de protecţie de masă cu valoarea totală de 45.359 lei fără TVA (la un preţ mediu de 288,91 lei/bucată)”, se arată în răspunsul Administraţiei Prezidenţiale.

Despre restul cheltuielilor, niciun cuvânt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor