Ciolacu iese la atac după ce preşedintele Iohannis i-a cerut lui Stelian Ion să explice clasarea dosarului "10 august"

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (PSD)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat, joi, cu privire la solicitarea făcută de şeful statului ca ministrul Justiţiei să explice îngroparea dosarului “10 august”.

“Oamenii politici din România ar trebui să se hotărască! Respectă independenţa justiţiei şi se abţin de la comentarii privitoare la deciziile judecătoreşti definitive. Sau nu respectă independenţa justiţiei şi pun presiune pe judecători atunci când o sentinţă definitivă nu le convine din punct de vedere politic. Ca să ştie fiecare român în ce direcţie vrea fiecare partid să ducă România”, a menţionat Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, joi, preşedintele Klaus Iohannis a intervenit în controversa generată de îngroparea dosarului “10 august” şi i-a cerut ministrului Justiţiei să explice public cum s-a ajuns în situaţia ca dosarul privind evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat.

Solicitarea liderului de la Palatul Cotroceni vine în contextul în care, după mai multe amânări, Tribunalul Bucureşti a decis, marţi, să respingă solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul “10 august”, decizia fiind definitivă. Decizia a fost criticată în mod făţiş de o serie de partide şi politicieni, printre ei numărându-se şi premierul Florin Cîţu sau ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne