Ciolacu exploatează politic tensiunile din Valea Jiului: Este o indolenţă aproape criminală să ţii 70 de mineri în subteran

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Facebook / CiolacuMarcel)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat duminică, la Antena 3, că actuala guvernare ar dori să închidă minele din Valea Jiului având "o ură personală" faţă de oamenii de acolo.

Declaraţiile liderului PSD vin pe fondul tensiunilor existente în zonă, unde unii mineri s-au blocat în subteran ca formă de protest faţă de faptul că nu şi-au primit la timp drepturile salariale aferente lunii ianuarie.

"Este o indolenţă aproape criminală. Să ţii 70 de mineri în subteran, inflamezi întreaga Valea Jiului pentru nişte restanţe. [...] Minerii nu revendică altceva decât munca pe care au prestat-o. Nu doresc nici măriri de salarii, nu vor nici un fel de alte beneficii, sporuri, ei nu şi-au primit efectiv banii, salariul lor. Vorbim de 3.300 de mineri cu toţii în toată Valea Jiului. Ştim că, la un moment dat, aveam şi 60.000 de mineri. Nu mai vorbim de o situaţie pe care să nu o poţi gestiona guvernamental. Sumele datorate către mineri sunt de 12 milioane de lei la tichete de masă, neplătite din martie anul trecut, şi de 8 milioane de lei pentru transport şi salarii restante. Noi vorbim de 20 de milioane de lei”, susţine Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat vine şi cu „soluţii”, amintind că „există la dispoziţia primului ministru fondul de rezervă”.

„Nu deblochezi aceşti 20 de milioane, ţii o bombă socială îndreptăţită de către oameni, dar când a fost vorba să dai 2 miliarde din fondul de rezervă numai şi numai la administraţiile PNL, acest lucru s-a făcut într-o noapte. Eu nu înţeleg. Ori este o ură personală faţă de aceşti oameni, o problemă viscerală faţă de mineri. Sunt îndreptăţiţi să iasă oamenii şi să întrebe. Nu sunt nişte sume pe care statul român să nu şi le permită", a exploatat electoral momentul liderul PSD.

Totodată, Marcel Ciolacu mai afirmă că există fonduri europene pentru reconversie profesională şi investiţii în Valea Jiului, dar că pe actualii guvernanţi nu i-ar interesa zona pentru că, din punct de vedere electoral, nu ar fi „preponderentă pentru PNL”.

"Părerea mea este că nu îi interesează acea zonă. Nu este o zonă electorală preponderentă pentru PNL, iar din abordarea de acum, să-i laşi pe acei oameni în subteran, este deja rea-credinţă (...). În acest moment, minerii sunt îndreptăţiţi să îşi ceară drepturile", a adăugat Ciolacu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne