Ciolacu: "Dacă ajung preşedintele României, premierul NU va fi cu siguranţă un membru PSD!"

Marcel Ciolacu (Captură video)
Ana Ion
27.09.2024

Dacă ajung preşedintele României, premierul nu va fi cu siguranţă un membru PSD, a declarat Marcel Ciolacu la Realitatea PLUS.

„Dacă voi ajunge preşedintele României, indiferent de cine va fi prim-ministru, fiindcă acest lucru îl decid partidele, indiferent de culoarea prim-ministrului, mai mult ca sigur că nu va fi de la PSD. Dacă voi câştiga, eu voi sta umăr la umăr cu primul ministru pentru proiectele importante pe care le are”, a declarat Marcel Ciolacu.

Şi, deşi în prezent PSD şi PNL se atacă şi se jignesc aproape nonstop, Ciolacu a susţinut că îşi doreşte ca ele să formeze o coaliţie şi după alegeri.

Liderul social-democrat a precizat că nu are ce să îi reproşeze lui Nicolae Ciucă, din contră, consideră că s-au descurcat bine amândoi în perioada guvernării. De asemenea, premierul a mărturisit că a vorbit telefonic cu liderul PNL în urmă cu doar câteva zile, iar relaţiile lui cu preşedintele Iohannis sunt doar instituţionale.

„Cred că în viitor, guvernarea viitoare va fi tot PSD-PNL. În primul rând, niciunul dintre partide nu va avea 51%. Este clar că partidul care va fi pe primul loc e Partidul Social-Democrat.

În funcţie de ce procent o să ne atribuie românii prin vot, se vor face majorităţile. Eu cred că România, mai ales după votul din iunie, să vedem dacă ne reconfirmă acest vot, îşi doreşte o continuitate. Eu, ca şi relaţie umană, eu nu am ce să-i reproşez domnului Ciucă.

Mi-aş dori ca nici domnia sa să nu aibă ce să-mi reproşeze. Suntem nişte oameni oneşti, ne-am asumat un lucru şi o perioadă de guvernare foarte complicată. Amândoi.

Eu zic că am făcut faţă cu această coaliţie şi cu acest guvern. E un nivel de creştere substanţial şi de abordare, şi de profesionalism, şi de etică, de funcţionare a instituţiei guvernamentale”, a declarat Marcel Ciolacu, la Realitatea PLUS.

Întrebat când a vorbit ultima oară cu Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu a spus: „Vreo câteva zile. Suntem nişte oameni responsabili”.

Referitor la ultima discuţie cu preşedintele Iohannis, acesta a răspuns: „Nu ştiu. E o perioadă. Ne-am văzut la CSAT, doar ne-am salutat. Aşa au fost relaţiile mereu. Nişte relaţii instituţionale”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor