Ciolacu: Au tăiat azi - prin OUG! - alocaţiile copiilor, iar Cîţu bate câmpii cinic de o iluzorie triplare

Florin Cîţu (st) şi Marcel Ciolacu
Florin Cîţu (st) şi Marcel Ciolacu (Facebook / florinVcitu)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a dezlănţuit la adresa Guvernului condus de premierul Florin Cîţu, după şedinţa de la Palatul Victoria.

"Au tăiat astăzi - prin OUG! - alocaţiile copiilor, iar Cîţu bate câmpii cinic de o iluzorie triplare! Tot prin OUG, încearcă să privatizeze din nou sănătatea românilor, prin introducerea coplăţii. Au încercat, în zadar, şi în februarie anul trecut! Dar, la sesizarea Avocatului Poporului, judecătorii CCR au decis - în unanimitate! - că este neconstituţional ca spitalele private să acceseze fonduri publice de sănătate! Astăzi însă, NICI tăierea alocaţiilor, NICI privatizarea sănătăţii românilor nu vor putea fi oprite. Din acest motiv s-au grăbit să înlocuiască ILEGAL Avocatul Poporului. Pentru ca NIMENI să nu îi mai poată opri din sarabanda ordonanţelor austerităţii!", a acuzat Ciolacu.

În continuare, liderul PSD i-a transmis un mesaj premierului României:

"Domnule Florin Cîţu, vorbiţi de ieşirea din sărăcie doar prin liberalism? Când singurii care au ieşit din sărăcie sunt apropiaţii voştri şi firmele voastre de casă!! Sunteţi un Guvern şi cinic, şi mârşav cu viitorul României!".

Reamintim că premierul Florin Cîţu a anunţat joi, după şedinţa de la Palatul Victoria, că Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care prevede creşterea alocaţiilor pentru copii la 243 de lei de la 1 ianuarie 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023. Detalii aici.