Cine se ocupă de spitalele româneşti: Rackeţi, evazionişti şi un hacker condamnat la 11 ani de închisoare

Dan Condrea şi l-a angajat director pe Miron Panaitescu, un prieten care a furat 100 de miliarde de lei. În prezent, directorul a reintrat în închisoare, pe alt dosar.
Bolnavi în paturi la spital (Epoch Times România)
Ana Ion
05.05.2016

De afacerile pe bani europeni ale lui Dan Condrea, patronul de acum celebrei Hexi Pharma, firma ce vindea dezinfectanţi diluaţi spitalelor din Bucureşti, s-a ocupat, potrivit jurnaliştilor de la Gazeta Spoturilor, Miron Panaitescu, un hacker condamnat la 11 ani de închisoare pentru că a delapidat 100 de miliarde de lei de pe bursă.

Condamnat definitiv în 2003 la 11 ani de închisoare, Panaitescu a fost eliberat condiţionat pe 24 aprilie 2007, pentru ca, în octombrie 2010, sursele Gazetei să îl identifice în grupul Hexi. „Miron s-a regăsit cu Dan Condrea, fostul său coleg de Medicină. Condrea avea nevoie de oameni care să ştie manevrele cu banii şi, mai ales, de oameni dispuşi la orice”, spun colegii lui.

"Discret, Panaitescu se ocupă de aplicaţiile pe fonduri europene. Aşa vin utilajele pentru clinica Hexi Med, unde el figurează drept director. Apoi se fondează Signum Service, care ia imediat contracte de arhivare cu spitalele. Brăila, Galaţi, „Marius Nasta” din Bucureşti, Vaslui, Ilfov, Spitalul de copii Braşov şi altele", arată tolo.ro.

Un alt personaj cu greutate în Hexi Pharma este iubita lui Condrea, Uliana Ochinciuc, care, pe lângă faptul că este prietena şefului are şi meritul că "ştie nişte rackeţi."

„După ce a venit Uliana de la Chişinău, chiar nu mai suflă nimeni în firmă! Unul dintre oameni a vrut să reclame ceva la autorităţi şi i s-a spus, calm, că Uliana ştie nişte rackeţi care pentru 5.000 de dolari…”, au declarat oameni din Hexi.

"Uliana a apărut în firmă cu o verişoară, doi fraţi gemeni, toţi angajaţi între timp, şi cu promisiunea că aduce, dacă e nevoie, şi pe amicii pastilaţi. Nimeni nu s-a îndoit de cuvântul ei şi n-au mai existat discuţii", mai arată tolo.ro.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor