Cîmpeanu, despre educatoarea acuzată că a violat 3 fete: E greu de înţeles că unii părinţi susţin o persoană ce a comis acest lucru

Ministrul Educatiei , Sorin Cimpeanu
Ministrul Educatiei , Sorin Cimpeanu (Epoch Times România)

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seara, la Digi24, că educatoarea acuzată că a agresat trei fetiţe minore ar trebui să fie supusă unui control psihiatric în cazul în care se confirmă acuzaţiile. În plus, ministrul a afirmat că îi este greu să înţeleagă cum unii părinţi şi-au exprimat suportul pentru educatoare.

“Dacă se confirmă aceste lucruri, şi am înţeles că sunt elemente rezonabile spre confirmare, cu siguranţă trebuie un consult psihiatric, dincolo de aplicarea legii penale. Dacă se confirmă. Până acum, repet, înţeleg că sunt suspiciuni rezonabile pe baza cărora doamna educatoare a fost arestată.

Atâta vreme cât am încredere în justiţie, am încredere că au existat motive pentru confirmarea lucrurilor despre care s-a făcut vorbire şi, dacă aceste lucruri se confirmă, este absolut incalificabil, nu numai pentru un cadru didactic, ci pentru orice adult, cu atât mai mult pentru un cadru didactic”, a precizat ministrul.

Totodată, în ceea priveşte faptul că mai mulţi părinţi şi-au manifestat suportul pentru educatoare arestată pentru agresiuni sexuale, Cîmpeanu a menţionat următoarele:

“E greu de înţeles cum găseşti nişte părinţi care să susţină o persoană care a comis acest lucru”.

Educatoarea se numeşte Maria Podolak şi lucra de 20 de ani la Grădiniţa cu Program Normal “Căsuţa din Poveşti”, localitatea Bosanci.

Toată povestea a ieşit la iveală după ce Maria Podolak a reclamat la Poliţie că i-a fost incendiată maşina. Poliţiştii au descoperit că autorul este un bărbat din comuna Bosanci, pe care l-au arestat preventiv. La audieri, bărbatul a dezvăluit că a recurs la acest gest din răzbunare pentru că educatoarea i-a violat fetiţele, care au 3 şi 7 ani.

Copilele au fost audiate şi s-au confirmat declaraţiile tatălui, iar ulterior s-a descoperit în urma cercetărilor că a mai existat şi o a treia victimă, o altă fetiţă de 7 ani. Copilele au declarat anchetatorilor că educatoarea le-a introdus degetul în vagin.

Educatoarea a ajuns în arest pentru 30 de zile, în timp ce tatăl copilelor, trimis în judecată pentru distrugere, a fost ulterior eliberat din arest şi se află acum sub control judiciar. Detalii aici.