Chirica îi compară pe liderii USR Iaşi cu Dragnea: Acest USR s-a născut fără idei bine conturate

Mihai Chirică
Mihai Chirică (Facebook)

USR s-a născut printr-un vuiet foarte mare, fără nişte idei foarte bine conturate despre ce vor să se întâmple cu dezvoltarea acestei ţări, a susţinut primarul Iaşului, Mihai Chirica, într-un interviu pentru Epoch Times, exprimându-şi nemulţumirea faţă de modul în care decurge colaborarea cu USR-PLUS în consiliul local.

Contactat de Epoch Times după ce a declarat într-o conferinţă de presă că nu exclude o alianţă cu PSD în Consiliul Local pentru alegerea celor doi viceprimari ai municipiului, după ce USR-PLUS a anunţat în mai multe rânduri că nu va face majoritate cu liberalii, Chirica i-a acuzat pe cei de la USR-PLUS de discurs agresiv şi că, practic, nu se poate conta pe ei. Concret, întrebat despre o posibilă alianţă cu PSD-ul, partid care, reamintim, a fost desemnat de PNL drept duşman al democraţiei în campania electorală, Chirica a răspuns:

"Nu văd niciun fel de alianţă nici cu PSD-ul, nici cu USR-PLUS şi nici cu alte formaţiuni. Suntem platforme politice complet diferite. Din păcate, şi cu USR. Complet diferite. Avem alte viziuni şi ne gândim din altă perspectivă la consolidarea statului de drept. Având în vedere că noi, în calitate de aleşi locali, avem ca interes local interesul comunităţii pe care o reprezentăm, am lăsat uşa deschisă pentru a negocia în special cu USR şi PLUS-ul. Nu este închisă nici în momentul de faţă, uşa a rămas la fel de deschisă şi în continuare, avem peste trei luni de zile de când tatonăm în încercarea de a consolida o echipă de lucru pentru ieşeni compusă din toate formaţiunile politice, pentru că noi, indiferent de ce vom face în următorii 4 ani, noi aici vom trăi şi vom răspunde pentru faptele noastre faţă de ieşeni.

Am spus tuturor, vreţi să veniţi să munciţi? Doar trebuie să îmi spuneţi atât: dorim, în rest nu mă interesează! Nu mă interesează disputa politică, disputa politică trebuie să continue, trebuie să ne urmărim fiecare partid ideologia şi target-urile pe care ni le-am propus dar când intervin interesele ieşenilor trebuie să ne strângem aproape, să fim precum Clujul. După care, când începe campania electorală, putem iar să începem să ne batem, să ne dăm la ziare, să ne punem pe comunicate, să consumăm o grămadă de timp inutil şi o să vedem ce or să spună alegătorii", a declarat primarul Iaşului.

Întrebat despre faptul că luni i-a comparat pe cei de la USR-PLUS cu Dragnea, pe motiv că lansează "inepţii "pe Facebook după ce au stat cu el la masa negocierilor, primarul Iaşului a explicat că a fost o comparaţie eronată şi că se referea, de fapt, la "agresivitatea" discursului celor de la USR.

"Acest partid USR-PLUS, dar în special USR, recunosc, s-a născut printr-un vuiet foarte mare, fără nişte idei foarte bine conturate despre ce vor ei să se întâmple totuşi cu dezvoltarea acestei ţări. Nu pot să îi acuz, sunt începători în politică, nici eu nu mă pretind vreun cunoscător, dar politica trebuie clădită pe principii. 'Să nu furi' este un principiu în politică, nu înseamnă că dacă ai furat 1 leu eşti mai principial decât ăla care a furat 1000. 'Să nu furi' este un principiu, să urmăreşti interesul comunităţii care te-a votat este un alt principiu, nu contează care sunt căile, politica este arta supremă a negocierii... şi multe alte principii.

Dar astea trebuie să se transforme în fapte, dacă la fiecare încercare de comunicare primeşti un reproş, înjurătură sau o postare pe Facebook care te umileşte că foloseşte invective sau asocieri cu persoane mai mult sau mai puţin bine famate în comunitate, atunci te simţi îndepărtat de la masa negocierilor şi încerci să cauţi soluţii...", a punctat Chirica.

Întrebat dacă asta o fac membrii USR sau liderii USR, Chirica a dat-o drept exemplu pe Cosette Chichirău:

"Uitaţi, citeam declaraţiile doamnei Cosette Chichirău, n-am nicio problemă cu doamna Cosette, o cunosc de când o purta mama ei de mână prin Primărie, mama ei mi-a fost colegă de serviciu la primărie, era şi dumneaei director şi eu. 'Noi nu putem negocia decât dacă se elimină nepotismul şi cumetriile', zice ea. Nu poţi să foloseşti un termen din ăsta generic, de ca şi cum ai descoperit adevărul absolut şi nu mai e nevoie să explici. Spune ce te încurcă, ce te deranjează...", a explicat Chirica.

Reamintim că într-o conferinţă de presă susţinută luni, Chirica şi-a exprimat disponibilitatea de a negocia cu PSD-ul şi i-a comparat pe cei de la USR-PLUS cu Dragnea.

"Sunt patru ani în care putem munci şi sper ca în aceşti patru ani să purtăm un dialog cât mai constructiv şi cu USR-ul şi PLUS-ul, partenerii noştri, sincer, sunt uşor dezamăgit şi trebuie să o spun public. De la o masă a negocierii te ridici şi mergi mai departe, nu te întorci mereu în buclă şi citeşti inepţiile scrise de unul sau altul pe Facebook sau proliferate în spaţiul public de ca şi cum n-ai vorbit niciodată cu omul ăla. Oamenii ăştia fără caracter nu rezistă mult în politică. A mai fost un om fără caracter, se numea Dragnea, se ridica de la masa unor discuţii după care apoi prin spatele uşilor făcea orice, ceea ce îi trecea lui prin minte sau ce discuta cu familia lui şi prietenii lui. Nu vor rezista mult în politică, dispar foarte repede, până la urmă vremea îi va înghesui afară din sistemul politic sau vor gafa lamentabil, pe o traistă de te-miri-ce", a susţinut Chirica.

Reamintim că în campania electorală pentru locale, liberalii i-au atacat virulent pe cei din PSD. Pe de alta parte, PNL a racolat o mulţime de primari PSD şi foşti PSD, printre care şi Mihai Chirica, aceştia candidând pentru noi mandate din partea liberalilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne