China: Vânzările en-gros de autovehicule cad cu 16,5% YOY în septembrie

Autobuz
Autobuz (Pixabay.com)

Vânzările en-gros de vehicule din China au scăzut în septembrie, potrivit datelor recent publicate de Asociaţia chineză a Producătorilor de Automobile.

Comerţul en-gros al vehiculelor de pasageri a scăzut cu 16,5% YOY, până la 1,75 milioane de unităţi, transmite agenţia Bloomberg.

Asociaţia Producătorilor de Automobile din China prezice o piaţă auto mai slabă pe tot parcursul anului din cauza lipsei de cipuri şi energie electrică, transmite publicaţia.

Se aşteaptă ca lipsa cipurilor să se diminueze în trimestrul IV al acestui an, marcând încă o predicţie şi confuzie între producători şi analişti, cu privire la momentul în care se va termina penuria globală. Alţi analişti şi mulţi producători auto au comentat că penuria cipurilor ar putea continua până în 2022.

În ciuda scăderii, există câteva rezultate bune. CAAM a prognozat creşterea vânzărilor de camioane cu peste 1 milion de unităţi până în 2030, de la 414.000 în 2020.

În august, vânzările totale de automobile (inclusiv către companii) scăzuseră cu aproximativ 22% YOY, marcând cel mai mare declin din martie anul trecut, când China era încă blocată din cauza focarului iniţial de virus Wuhan.

În timp ce creşterea economică a Chinei încetinea deja în iulie, consumul privat slăbind mai repede decât sectoarele industriale şi de export, Bloomberg a remarcat că acest lucru a fost agravat de focarul Covid din august, pentru că oraşele mari au reintrodus blocaje în timpul vacanţelor de vară, moment în care călătoresc consumatorii de obicei, iar cheltuielile cu vehiculele încep să crească în mod tradiţional.

Activităţile economice au încetinit şi mai mult în luna august, în special activităţile de consum şi servicii, parţial din cauza şocurilor generate de inundaţii şi a restricţiilor anti-pandemie, au scris economiştii UBS AG într-o notă săptămâna trecută. „Observăm că tranzacţiile şi acvititatea sectorului imobiliar slăbesc şi mai mult în a doua jumătate, în urma noilor regulamente de control al bulei imobiliare”, au afirmat ei.

Mărci auto europene mari precum BMW şi Volkswagen vor fi, probabil, lovite de datele dezamăgitoare publicate de China. Bloomberg remarcă faptul că reacţia se poate răspândi chiar şi în OEM-uri precum Valeo şi Faurecia.