China depăşeşte SUA, lansează primul satelit 6G

(Captură Foto)

Pe măsură ce războiul tehnologic dintre China şi SUA continuă să se dezlănţuie, aparent, China a depăşit SUA în privinţa tehnologiei de telecomunicaţii prin satelit, odată cu lansarea în spaţiu a primului satelit din generaţia a şasea (6G) din lume.

Satelitul experimental, care conţine tehnologii avansate de telecomunicaţii, a fost lansat vineri pe orbita joasă a Pământului de la Centrul de Lansare a Satelitului Taiyuan din provincia Shanxi, nordul Chinei, a informat Asia Times.

Un videoclip al lansării a fost publicat pe Twitter prin intermediul Universităţii de Ştiinţă şi Tehnologie Electronică din China.

Satelitul, dezvoltat în comun de Chengdu Guoxing Aerospace Technology şi Beijing MinoSpace Technology, va fi utilizat într-un program pilot de testare pentru tehnologia 6G.

Potrivit Yicai Media Group, 6G este de peste 100 de ori mai rapid decât 5G - permite o transmisie perfectă, distanţe mai mari, viteze mai mari şi o putere mai mică de ieşire pentru dispozitive de comunicaţii din spaţiu către sol.

Tehnologia 6G este încă în curs de dezvoltare, dar lansarea de vineri pare să arate că SUA a fost depăşită de China în privinţa testării spaţiale.

Lansarea survine într-un moment de impas între SUA şi China, care sunt blocate într-un război tehnologic şi politic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură