China a hackuit serverul privat de e-mail a lui Hillary Clinton [The Daily Caller]

Fostul secretar de stat al SUA, Hillary Clinton.
Fostul secretar de stat al SUA, Hillary Clinton. (Getty Images)

O firmă deţinută de chinezi care funcţionează în Washington D.C., a hackuit serverul privat de e-mail al lui Hillary Clinton “în timpul mandatului acesteia ca secretar de stat şi a capturat aproape toate e-mailurile ei”, a afirmat Richard Pollock de la The Daily Caller.

Firma chineză ar fi obţinut în timp real e-mailurile lui Clinton, deoarece aceasta a folosit un server personal pentru a trimite şi primi comunicaţii şi documente, potrivit unor surse, care au susţinut că hackingul a făcut parte dintr-o operaţiune de spionaj.

Chinezii au scris codul care a fost introdus în serverul ţinut în reşedinţa lui Hillary Clinton din statul New York. Codul a creat instantaneu o copie pentru aproape toate e-mailurile sale şi le-a trimis apoi companiei chineze, potrivit surselor, precizează The Daily Caller.

La o audiere în Comisia Judiciară din Camera Reprezentanţilor, în 12 iulie, republicanul Louie Gohmert a dezvăluit că Inspectorul General al Comunităţii de Informaţii (IGCI) a descoperit că practic toate e-mailurile lui Clinton din serverul privat au fost direcţionate către o “entitate străină”. Gohmert nu a dezvăluit identitatea entităţii, însă a precizat că nu este Rusia.

IGCI a descoperit o “anomalie în e-mailurile lui Hillary Clinton care treceau prin serverul ei privat şi, după efectuarea unei analize legale, a ieşit la iveală faptul că toate e-mailurile, cu excepţia a patru, adică peste 30.000, ajungeau la o adresă care nu exista în lista de distribuţie”, a afirmat Gohmert.

Un oficial guvernamental audiat pe tema descoperirilor făcute de IGCI a afirmat pentru The Daily Caller că firma chineză care a hackuit e-mailurile lui Clinton operează în Virginia de Nord şi nu este o firmă de tehnologie, ci un grup paravan pentru guvernul comunist chinez.

Avertismente ignorate

Doi oficiali IGCI – investigatorul Frank Ruckner şi avocata Janette McMillan – au avertizat în repetate rânduri oficiali FBI cu privire la intruziunea chinezilor, conform The Daily Caller, care a citat un “fost ofiţer de informaţii cu expertiză în probleme legate de securitate cibernetică, care a fost înştiinţat de această situaţie”.

Printre oficialii FBI avertizaţi s-a aflat şi Peter Strzok – care a fost concediat la începutul acestei luni din Birou din cauza mesajelor text anti-Trump pe care le-a trimis în timp ce conducea o investigaţie asupra campaniei lui Trump din 2016. Strzok nu a răspuns avertismentelor IGCI, conform lui Gohmert, care a adăugat că fostul agent FBI şi alţi trei oficiali de top ai agenţiei au ştiut despre “anomalia” de pe serverul lui Clinton.

Cu alte cuvinte, Strzok, în timp ce a investigat serverul de e-mail al lui Clinton, a ignorat în întregime faptul că majoritatea e-mailurilor acesteia au fost trimise către o entitate străină – în timp ce Michael Horowitz, inspector general al Departamentului de Justiţie, pur şi simplu nu a dorit să afle despre hacking.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe