China a hackuit serverul privat de e-mail a lui Hillary Clinton [The Daily Caller]
alte articole
O firmă deţinută de chinezi care funcţionează în Washington D.C., a hackuit serverul privat de e-mail al lui Hillary Clinton “în timpul mandatului acesteia ca secretar de stat şi a capturat aproape toate e-mailurile ei”, a afirmat Richard Pollock de la The Daily Caller.
Firma chineză ar fi obţinut în timp real e-mailurile lui Clinton, deoarece aceasta a folosit un server personal pentru a trimite şi primi comunicaţii şi documente, potrivit unor surse, care au susţinut că hackingul a făcut parte dintr-o operaţiune de spionaj.
Chinezii au scris codul care a fost introdus în serverul ţinut în reşedinţa lui Hillary Clinton din statul New York. Codul a creat instantaneu o copie pentru aproape toate e-mailurile sale şi le-a trimis apoi companiei chineze, potrivit surselor, precizează The Daily Caller.
La o audiere în Comisia Judiciară din Camera Reprezentanţilor, în 12 iulie, republicanul Louie Gohmert a dezvăluit că Inspectorul General al Comunităţii de Informaţii (IGCI) a descoperit că practic toate e-mailurile lui Clinton din serverul privat au fost direcţionate către o “entitate străină”. Gohmert nu a dezvăluit identitatea entităţii, însă a precizat că nu este Rusia.
IGCI a descoperit o “anomalie în e-mailurile lui Hillary Clinton care treceau prin serverul ei privat şi, după efectuarea unei analize legale, a ieşit la iveală faptul că toate e-mailurile, cu excepţia a patru, adică peste 30.000, ajungeau la o adresă care nu exista în lista de distribuţie”, a afirmat Gohmert.
Un oficial guvernamental audiat pe tema descoperirilor făcute de IGCI a afirmat pentru The Daily Caller că firma chineză care a hackuit e-mailurile lui Clinton operează în Virginia de Nord şi nu este o firmă de tehnologie, ci un grup paravan pentru guvernul comunist chinez.
Avertismente ignorate
Doi oficiali IGCI – investigatorul Frank Ruckner şi avocata Janette McMillan – au avertizat în repetate rânduri oficiali FBI cu privire la intruziunea chinezilor, conform The Daily Caller, care a citat un “fost ofiţer de informaţii cu expertiză în probleme legate de securitate cibernetică, care a fost înştiinţat de această situaţie”.
Printre oficialii FBI avertizaţi s-a aflat şi Peter Strzok – care a fost concediat la începutul acestei luni din Birou din cauza mesajelor text anti-Trump pe care le-a trimis în timp ce conducea o investigaţie asupra campaniei lui Trump din 2016. Strzok nu a răspuns avertismentelor IGCI, conform lui Gohmert, care a adăugat că fostul agent FBI şi alţi trei oficiali de top ai agenţiei au ştiut despre “anomalia” de pe serverul lui Clinton.
Cu alte cuvinte, Strzok, în timp ce a investigat serverul de e-mail al lui Clinton, a ignorat în întregime faptul că majoritatea e-mailurilor acesteia au fost trimise către o entitate străină – în timp ce Michael Horowitz, inspector general al Departamentului de Justiţie, pur şi simplu nu a dorit să afle despre hacking.