Celebru magnat condamnat la închisoare dispare înainte de a fi închis. Poliţia l-a dat în urmărire

(Captură Foto)

Sorin Strutinsky, afaceristul apropiat de Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, este de negăsit după ce instanţa l-a condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru trafic de influenţă. Este posibil ca acesta să fi fugit din ţară, pe modelul deja patentat de o serie de condamnaţi celebri, ultimul din lunga serie de fugari fiind fostul colonel SRI Daniel Dragomir.

Potrivit Radio Europa Liberă, în situaţia dată, Poliţia l-a dat în urmărire naţională pe Strutinsky după ce acesta nu a fost găsit la domiciliu. Totodată, poliţiştii fac diligenţe pentru emiterea unui mandat european de arestare şi a cererii de urmărire internaţională pe numele afaceristului constănţean.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări pentru identificarea unui bărbat de 53 de ani, din Constanţa, persoana în cauză fiind dată în urmărire naţională.

În continuare, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru emiterea unui mandat european de arestare şi a cererii de urmărire internaţională pe numele acestuia.

În cursul zilei de astăzi, pe numele acestuia a fost emis un mandat de executare a pedepsei de 10 ani şi 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată”, se arată într-un comunicat al IPJ Constanţa.

Milionarul Sorin Strutinsky, prieten şi partener de afaceri al lui Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat la 10 ani şi 8 luni în închisoare. Strutinsky a fost condamnat pentru o mită de aproape 2 milioane de euro, iar decizia, luată de Curtea de Apel Constanţa, este definitivă.

Iniţial, Tribunalul Constanţa îl condamnase pe Sorin Strutinsky, în faza de fond a procesului, la 7 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare a banilor. Decizia a fost dată după mai multe amânări ale sentinţei, potrivit portalului instanţelor, iar cei doi judecători care trebuiau să soluţioneze cazul nu au căzut de acord în acest caz. Aşa că s-a format un complet de 3 judecători, de divergenţă, şi a mai fost chemat un magistrat, informează Ziare.com