Cele mai liniştite plaje de pe litoralul românesc
alte articole
Pentru cei care s-au plictisit de aglomeraţie, poluare fonică şi de zarva de pe litoral, plajele liniştite de altădată nu au dispărut cu totul din peisajul românesc.
Dacă vă doriţi o vacanţă ferită de tumultul vieţii de pe litoral, în care să puteţi citi în tihnă o carte pe şezlong, iată câteva plaje magice şi liniştite din România, care vă aşteaptă să petreceţi zile de neuitat.
Poate că nu au servicii de 5 stele ca restul plajelor de pe litoral, dar cu siguranţă oferă linişte şi peisaje de basm.
Cele mai liniştite plaje de pe litoralul românesc. Plaja Corbu
Redescoperită în ultimii ani de doritorii de plaje virgine, plaja din Corbu "riscă" să ia "formele fără fond" ale staţiunilor din apropiere, motiv pentru care este prima destinaţie de pe harta dumneavoastră ce trebuie vizitată grabnic.
Totuşi, plaja rămâne încă o oază de linişte de pe litoral şi un loc feeric, de unde vă veţi întoarce cu adevărat relaxaţi.
Corbu este o comună în care turismul a pătruns de câţiva ani. Localnicii au investit în pensiuni, iar nivelul confortului se reflectă în preţul cazării: minimum 70 lei camera pe noapte.
Plaja este situată între staţiunile Mamaia, Năvodari (la sud) şi Delta Dunării (la nord), iar pentru a ancora aici aveţi nevoie de o maşină personală, în lipsa liniilor de transport în comun. Din Năvodari, drumul spre nord, drum de ţară lung de 2 – 3 kilometri, vă va duce direct pe plaja din Corbu. Distanţa faţă de Constanţa este 23 kilometri, iar faţă de Năvodari - doar 12 km. Aşezarea este străbătută de un drum judeţean circulat care duce spre Tulcea.
Cele mai liniştite plaje de pe litoralul românesc. Plaja din Vadu
Cei care vor să exploreze mai adânc litoralul, pot alege plaja din Vadu, fără să schimbe direcţia de mers. După plaja Corbu, se ascunde cea de la Vadu, o plajă virgină, accesibilă doar celor cu spirit solitar.
Vadu este cel mai nordic punct al litoralului constănţean şi face parte din Rezervaţia Deltei Dunării. Situat la 40 de kilometri de Constanţa, satul izolat de lume oferă refugiul ideal. Telefonul mobil nu are acoperire în zonă. Cine vine la Vadu o face pentru plajă, pentru dormit în cort şi pentru cina la foc de tabără. Fâşia de plajă cu nisip alb şi apă limpede de cleştar este ascunsă de o perdea de vegetaţie sălbatică. Plaja este destul de lată şi de întinsă pentru a lăsa loc de intimitate.
Aprovizionarea se face de la micile buticuri din sat sau puteţi mânca la cherhanaua de aici. Distanţa de civilizaţie face locul şi mai tentant pentru turişti, dar şi pentru organizatorii de evenimente.
Veţi descoperi un loc cu totul superb, cu nisip fin, apă de un albastru incredibil şi plajă generos de lată, la fel ca cea din Mamaia.
Din Năvodari, se ţine drumul drept până la Capu Midia, care urcă apoi spre Corbu. La ieşire din sat, se face dreapta, iar drumul duce direct în satul Vadu. Din Năvodari se parcurg circa 20 kilometri până la Vadu.
Cele mai liniştite plaje de pe litoralul românesc. Plaja 2 Mai
Plaja 2 Mai este localizată la aproximativ 53 de km de Oraşul Constanţa, la o distanţă aproximativ egală de Staţiunea Mangalia şi cel mai sudic punct al judeţului Constanţa, Staţiunea Vama Veche.
Dimensiunile plajei din 2 Mai sunt reduse şi nu beneficiază de dotări moderne, precum majoritatea staţiunilor din partea nordică a litoralului, însă acest aspect nu îi împiedică pe turişti, care sosesc aici într-un număr destul de mare, să se bucure în linişte de frumuseţea sezonului estival. O mare parte dintre aceştia, mai nonconformişti şi mai puţin pretenţioşi, optează pentru camparea cu cortul sau rulota, acest aspect reprezentând chiar farmecul acestui loc.
Pe plaja de la 2 Mai, intrarea în mare este lină, adâncimea apei crescând treptat, dinspre ţărm spre largul mării.
Cele mai liniştite plaje de pe litoralul românesc. Gura Portiţei
Gura Portiţei este un paradis pentru cei care nu se simt atraşi de modul în care litoralul românesc a început să se transforme treptat în ultimii ani. O alternativă la Vama Veche, care a început să îşi piardă treptat din farmecul sălbatic, Gura Portiţei rămâne neatinsă şi neschimbată.
Un mic paradis pe pământul Deltei Dunării, Gura Portiţei nici nu avea cum să fie trecută cu vederea, chiar dacă este doar o mică şi îngustă fâşie de nisip. Cunoscută deja micilor exploratori ai Deltei, plaja dintre Marea Neagră şi lacul Goloviţa este una dintre cele mai frumoase zone de pe litoral pe care le avem.
Gura Portiţei se află la 50 de km de Tulcea fiind o destinaţie relativ uşor de accesat pentru iubitorii Deltei, dar mai dificil de atins pentru turiştii care se avântă pentru prima dată în această zonă a ţării. La Gura Portiţei se poate ajunge fie cu barca, fie pe uscat.
Cele mai liniştite plaje de pe litoralul românesc. Plaja Sulina
Plaja, atracţia principală din Sulina, este o plajă de la malul Mării Negre. Situată la aproximativ 2 km de oraşul Sulina, spre deosebire de alte plaje din România are nisipul fin, iar în ceea ce priveşte apa mării putem afirma că din 30 în 30 de metri sunt bancuri de nisip ceea ce o face numai bună pentru copii, părinţii putându-i supraveghea mai uşor.
Multă vreme sălbatică, plaja din Sulina a avut de suferit din cauza construcţiilor ridicate recent în zonă – terase, magazine, o pasarelă sau spaţii de recreere pentru turişti. Amenajările turistice de pe plaja Sulina au fost criticate de Comisia Europeană, care a atras atenţia că Sulina este arie protejată. O cameră dublă la o pensiune din Sulina costă între 70 şi 200 de lei pe noapte.
Plaja Sulina, este o zonă de importanţă ecologică, aici se dezvoltă volbura de nisip, o plantă de pe lista roşie a speciilor protejate.
Cele mai liniştite plaje de pe litoralul românesc. Plaja Agigea
Rezervaţia de dune de nisip de la Agigea este o altă plajă frumoasă şi liniştită unde vă puteţi bucura de bronz, linişte şi relaxare.
Plaja sălbatică de la Agigea este o bucată de nisip întinsă şi ascunsă sub podul ce duce în portul Agigea Sud. Este un loc discret pentru plajă, cu beach bar şi nisip pietros, unde vă veţi bucura în voie de frumuseţea peisajului de vis pe care îl veţi descoperi aici.
Plaja se află la doar 10 kilometri de Constanţa, dacă urmaţi drumul european E87, iar din Eforie Nord mai este aproximativ un sfert de oră de mers pe jos pe ţărmul mării spre portul Agigea Sud.
Cele mai liniştite plaje de pe litoralul românesc. Plaja 23 August
Plaja 23 August este mai puţin cunoscută turiştilor, se poate spune cu certitudine că nu este atinsă de piciorul civilizaţiei. O plajă sălbatică şi neamenajată, fără hoteluri, cu apă transparentă şi fundul mării nisipos, locul este extrem de interesant şi pentru pasionaţii de scufundări.
Plaja dispune de standarde de confort diferite, astfel că în partea de nord nisipul este mai fin, iar partea de sud este stâncos.
Plaja 23 August este bună şi pentru scufundări: în larg, începând de la adâncimea de patru metri, se află catacombe unde pot fi văzuţi crabi, peşti sau meduze.
În 23 August găsiţi cazare la localnici sau la una dintre pensiunile şi vilele construite în comună. La pensiune, preţul unei camere duble variază în 70 şi 150 de lei pe noapte.
Cele mai liniştite plaje de pe litoralul românesc. Plaja Tuzla
Departe de agitaţie, de Mamaia şi Neptun, există plaja Tuzla, un alt colţ de rai unde vă puteţi odihni în tihnă. Neatinsă încă de civilizaţie, plaja de la Tuzla este o bucată de sălbăticie pe litoralul românesc. Fâşia subţire de nisip care uneşte marea cu faleza înaltă găzduieşte câteva bărci şi plase pescăreşti. Singurul zgomot care se aude este cel al valurilor care lovesc ţărmul ca într-un refren al vacanţei. Apa este de un turcoaz mediteranean, este foarte curată şi este adâncă aproape de mal.
Plaja din Tuzla se află la aproximativ 1,5 kilometri de localitatea Tuzla. Pentru a ajunge la plajă va trebui să parcurgeţi un drum ce se întinde peste câmpuri. În apropiere se află farul din Tuzla şi barăcile pescarilor din zonă. Plaja este îngustă, dar acest lucru nu este neapărat un dezavantaj deoarece aici nu este înghesuială. În schimb, faleza din Tuzla se erodează, iar în prezent se lucrează la consolidarea ei. O cameră dublă la o vilă în Tuzla costă în jur de 100 de lei pe noapte.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.