Cei care au avut Covid nu mai sunt scutiţi de carantină şi nu pot participa la spectacole fără vaccin sau test negativ

Raed Arafat - gov.ro
Raed Arafat - gov.ro (Epoch Times România)

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, vineri seara, la finalul şedinţei de Guvern în care s-a decis adoptarea de noi măsuri de relaxare, că persoanele care s-au vindecat de Covid nu vor putea participa la spectacole sau evenimente private fără dovada vaccinării sau un test negativ.

„Dacă prezintă test. Nu mai este valabil aspectul că ‘dacă am fost bolnav, prezint hârtie că am fost bolnav’. O să observaţi că am scos această posibilitate şi sunt două posibilităţi: vaccin sau test”, a precizat Arafat, lucru confirmat şi de premierul Florin Cîţu.

De asemenea, Arafat şi Cîţu au anunţat că românii care vin din ţările aflate pe lista roşie vor intra 14 zile în carantină dacă nu vor prezenta la intrarea în România un certificat de vaccinare sau un test PCR negativ.

„[Lista – n.r.] este diferenţiată pe coduri. Deci, dacă aţi observat lista este diferenţiată pe verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru, după consultarea şi cu domnul prim-ministru şi cu colegii de la INSP, este ca să nu intre brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Şi atunci, dacă este în zona codului galben, nu intră în carantină dacă persoana este vaccinată sau prezintă un test PCR din ultimele 72 de ore - nu mai intră în carantină. Dacă este în zonă roşie, atunci fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Acolo, testul nu mai scuteşte de carantină. Asta e diferenţa între zona roşie şi zona galbenă”, a explicat Arafat.

Totodată, premierul a transmis că persoanele care intră în România din ţările aflate în zona verde „nu mai au nevoie de nimic”.

„Deci, cine vine din zona verde în România, turiştii care vin în România din zona verde nu mai au nevoie de nimic. Deci asta este vestea cea bună”, a precizat Florin Cîţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură