Ce spune Iohannis despre faptul că Orban "nu e 100% sigur" că va mări pensiile cu 40% din septembrie

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a fost luat la întrebări de presă, luni, într-o conferinţă la Cotroceni, referitor la afirmaţiile premierului Ludovic Orban privind majorarea pensiilor şi a alocaţiilor.

Jurnalist: Voiam să vă întreb, pentru că premierul a făcut ieri o afirmaţie referitoare la creşterea pensiilor şi anume că nu este 100% sigur, aş vrea să citez exact din ce a spus "că pensiile vor creşte cu 40%, respectiv punctul de pensie, din septembrie". Aţi discutat cumva despre această chestiune? V-a informat premierul?

Iohannis: Este o chestiune care va fi analizată şi discutată de Guvern, dar este dorinţa noastră comună să creştem pensiile şi acest lucru a fost în repetate rânduri subliniat.

Jurnalist: I-aţi solicitat cumva premierului ca această majorare să aibă cu siguranţă loc?

Iohannis: Nu am discutat în această perioadă acea chestiune, ci am discutat acum despre angajarea răspunderii.

Jurnalist: Şi încă o întrebare cu privire la dublarea alocaţiilor. De asemenea, nu este sigur dacă acestea vor fi dublate la data de 1 august. Credeţi că Guvernul va trebui să găsească neapărat resursele financiare necesare pentru ca alocaţiile să fie dublate?

Iohannis: Eu cred că este foarte important ca Guvernul să găsească resursele pentru creşterea alocaţiilor, da.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne