CCR aruncă la coş sesizarea AUR privind învestirea Guvernului Cîţu

.
. (Epoch Times România)

Curtea Constituţională a respins marţi, cu unanimitate de voturi, sesizarea făcută de grupurile AUR privind hotărârea Parlamentului pentru învestirea Guvernului Cîţu.

Sesizarea a fost considerată inadmisibilă de judecătorii CCR.

Pe 23 decembrie, de la tribuna Parlamentului, copreşedintele AUR Claudiu Târziu a anunţat că partidul său va sesiza Curtea Constituţională pe motiv că, formal, nu au fost întrunite procedurile legale pentru învestirea Guvernului Cîţu.

"Despre ce s-a întâmplat în aceste trei zile şi despre ce s-a întâmplat astăzi. Spuneţi că avem un nou Cabinet, nu vă cred. Un nou Cabinet cere învestitura pe baza unui program guvernamental, un program de guvernare. Care este acel program? Pot să pun pariu cu dumneavoastră că nimeni din această sală, probabil că nici măcar cei din arcul guvernamental nu este în stare să numească trei idei principale ale acestui program. Şi de ce? Foarte simplu. Pentru că programul de guvernare ne-a ajuns pe ultima sută de metri, astăzi dimineaţă, în mape. Nu aşa se face! Nu aşa se face pentru că este în joc soarta ţării, da?! Structura guvernamentală este stufoasă, ca să fie mulţumită toată lumea, dar nu şi cetăţenii români. De ce să nu avem mai puţine ministere? E o întrebare la care nu vom putea obţine un răspuns probabil", declara Claudiu Târziu la vremea respectivă.

Totodată, liderul AUR susţine că audierile din comisii au fost formale, grăbite şi fără posibilitatea de a analiza programul de guvernare.

"Însă văd că în sală au fost voci care mai de care mai puternice şi triumfaliste din partea arcului guvernamental. Eu i-aş sfătui pe colegii din coaliţia de guvernare, ca şi pe cei care vor să ocupe posturi ministeriale, împreună cu preşedintele Statului, domnul Klaus Iohannis, să mai aştepte niţel, să nu se bucure prea devreme. Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constituţională asupra faptului că, formal, nu au fost întrunite procedurile legale pentru învestirea acestui Guvern. De aceea, vă rog să aşteptaţi decizia CCR. Dacă va fi favorabilă dvs, vă urez un singur lucru, Guvernului, cădere uşoară", a mai afirmat Claudiu Târziu.