Câteva din cele mai ciudate invenţii ale omenirii
Se ştie că nu există limite pentru dorinţele umane. Este ceva valabil pentru imaginaţia omului, dar şi pentru ingeniozitatea acestuia. Multe dintre invenţiile oamenilor de ştiinţă au servit specia umană timp de secole şi chiar în zilele noastre rămân de neînlocuit. Totodată, există şi altele - nu mai puţin utile - însă de-a dreptul ciudate şi pe alocuri haioase. Să vorbim despre câteva dintre ele.
Cel mai curat parc din lume se află în Belgia. A fost creat cu concursul psihologilor care au reuşit să conceapă un coş de gunoi sub forma unui om supraponderal, ce ţine gura larg deschisă. Când cineva aruncă gunoiul, coşul rosteşte cu voce tare cuvinte de mulţumire. Copiii stau la coadă să hrănească grăsanii pofticioşi şi strâng toate resturile din împrejurimi. Coşurile inteligente folosesc vocea unor actori sau muzicieni celebri pentru a le mulţumi vizitatorilor ce aruncă gunoiul ”regulamentar”.
La un alt capăt al lumii, japonezii ingenioşi au inventat un portmoneu ultrasensibil vorbitor. A fost conceput în special pentru împiedica persoanele afectate de febra cumpărăturilor să risipească prea mulţi bani. Dispozitivul este dotat cu roţi mici şi o cameră minusculă de luat vederi, cu ajutorul căruia portofelul”vede” mâna proprietarului. Când proprietarul intenţionează să-l deschidă, portmoneul fuge foarte departe şi cere ajutor. Dacă, totuşi, stăpânul reuşeşte să-l prindă portofelul va implora cu voce tare: "Te rog, nu mă atinge". Dacă încercă în continuare să scoată bani din el, portofelul va trimite mamei, soţului sau soţiei proprietarului, un SMS cu un raport despre banii cheltuiţi.
În SUA, sunt deja în vânzare bocanci motorizaţi care au fost creaţi de un american. Aceştia seamănă cu rolele pentru patinaj şi trebuie încălţaţi deasupra pantofilor obişnuiţi. Sunt asamblaţi cu motoare electrice şi baterii în interior. O baterie funcţionează timp de 3-4 ore. Pot fi procurate, de asemenea şi baterii de rezervă. Bocancii ultramoderni pot dezvolta o viteză de 10 kilometri pe oră şi sunt dotaţi cu o telecomandă specială pentru reglarea acesteia.
O companie din New York produce veselă comestibilă. Când tacâmurile de unică folosinţă au apărut pentru prima dată, cei mai entuziasmaţi erau doctorii, deoarece au sperat că riscul de infectare va scădea considerabil. Totuşi, mai târziu, a devenit clar că asemenea ustensile prezintă un pericol serios la adresa ecologiei întregii planete. Compania americană încearcă să diminueze acest impact negativ, producând pahare ce pot fi consumate după ce s-a băut vin din ele.
În Africa de Sud, a fost inventat un filtru de cafea care începe să fiarbă cafeaua de îndată ce observă pe cineva care cască. Designerii invenţiei au explicat că au decis să conecteze un sistem de recunoaştere facială cu un filtru obişnuit de cafea, pe care l-au ”învăţat” să reacţioneze automat când cineva începe să caşte.