Carmen Dan şi Meleşcanu sunt istorie. Vin următorii oameni desemnaţi de PSD-ALDE. Iohannis a semnat decretul

Carmen Dan si Teodor Melescanu
Carmen Dan si Teodor Melescanu (Epoch Times România)

Preşedintele Iohannis a semnat, miercuri, decretele privind încetarea mandatelor de ministru ale lui Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan, precum şi pe cele de numire ale succesorilor acestora, respectiv Ramona Mănescu şi Nicolae Moga.

De asemenea, şeful statului a semnat şi decretul pentru numirea lui Mihai-Viorel Fifor în funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Reamintim că Meleşcanu şi Carmen Dan şi-au pierdut posturile înaintea penultimului CEx al PSD. Aflată pe lista remaniabililor, Carmen Dan a preferat să îşi dea demisia înainte să intre la CEx, pentru a prezenta plecarea drept propria sa decizie. Înainte de aceasta, Dan a opinat că PSD a cedat presiunilor lui Iohannis, care îi ceruse demisia.

Plecarea lui Meleşcanu a fost anunţată şi ea înainte de CEx, mai exact cu o zi înainte, de către şeful acestuia, Călin Popescu Tăriceanu, care a afirmat că nu te poţi lupta cu percepţia publică.

Înlăturarea celor doi a fost văzută de parte din opinia publică drept un act ce ţine de acţiunea de rebranding a PSD-ului care, după rezultatele dezastruoase de la europarlamentare, încearcă să îi convingă pe români că s-a schimbat, descotorosindu-se de cei văzuţi responsabili de represiunea din 10 august şi de haosul de la votul din Diaspora. Pe de altă parte, mazilirea lui Dan era previzibilă, având în vedere ca Dăncilă i-a tras pe linie moartă pe mai toţi apropiaţii lui Liviu Dragnea, ori Carmen Dan era considerată ca atare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne