Caramitru: România riscă să intre în colaps total. Trebuie concediaţi 150.000 de bugetari şi tăiate pensiile speciale

Andrei Caramitru
Andrei Caramitru (Epoch Times România)

Andrei Caramitru, unul dintre membrii USR responsabili să facă programul de guvernare al Alianţei USR-PLUS, a precizat că evitarea intrării României în colaps poate fi realizată, printre altele, prin eliminarea pensiilor speciale şi concedierea a 150.000 de bugetari, subliniind că se referă doar la "politrucii, amantele, sinecuriştii, directoraşii care nu fac nimic".

"Rog politicienii şi viitorul guvern să fie responsabili!!!! Aud că se tot spune că nu se vor tăia salarii şi pensii. Dl Preşedinte a spus asta. Însă - la anul, cu efectul legii pensiilor, ne îndreptam spre 7% deficit (adică - pe scurt - ceva care nu poate fi finanţat de nimeni şi înseamnă faliment de ţară). Pur şi simplu nu se poate", a afirmat Caramitru pe Facebook.

În ceea ce priveşte "minimul absolut" ca ţara noastră să nu intre în "colaps total", fostul consilier al liderului USR Dan Barna a precizat că ar fi nevoie, în opinia sa, de următoarele măsuri:

- eliminat pensii speciale (masiv, inclusiv cele pentru magistraţi, MAI, servicii). E ok să fie păstrate cele pentru militari, oricum sunt mult mai mici;
- dat afară 150.000 de bugetari (DOAR politrucii, amantele, sinecuriştii, directoraşii care nu fac nimic);
- tăiate beneficiile pentru bugetarii plătiţi peste un prag mare, de exemplu 4500 lei/lună. Fără "ajutor de hrană", "spor de deplasare", "voucher de vacanţă";
- eliminat în mare parte PNDL-ul (proiectele fără sens şi fără nici un control, cu corupţie enormă);
- pensiile mari nu au cum să crească la anul. Nu avem de unde plăti. Să crească cele mici, e normal şi de bun simţ. Însă guvernul nu are de unde să crească pensiile celor mai bine plătiţi 10-20% din pensionari (care înseamnă 40% din bugetul de pensii). Nu există bani.

Caramitru a avertizat că, în cazul în care nu vor fi puse în aplicare aceste măsuri, "bugetul nu are cum să se închidă", "o să dăm faliment toţi" şi "o să ajungem într-un colaps total".

"Ce spun eu mai sus nu afectează decât foarte puţini oameni, care oricum sunt plătiţi foarte mult din banii noştri şi trăiesc bine de tot. Nu vreau să suferim toţi, în special cei mai vulnerabili", a adăugat fostul consilier al prezidenţiabilului Dan Barna.

Dar, în finalul mesajului său, Caramitru şi-a exprimat speranţa că, totuşi, "oamenii ăştia înţeleg, chit că le e frică să spună lucrurile astea".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne