Capitalismul de vitrină: Elon Musk arată că oamenii din Consiliul de administraţie al Twitter deţin doar 0,005% din acţiunile companiei

.
. (Justin Sullivan / Getty Images)

Elon Musk a declarat sâmbătă, că boardul de administraţie al Twitter Inc. nu reprezintă interesele acţionarilor săi.

„Odată cu plecarea lui Jack [Dorsey, fostul CEO, n.r.], Consiliul de administraţie Twitter nu deţine aproape deloc acţiuni! Obiectiv, interesele lor economice pur şi simplu nu sunt aliniate cu ale acţionarilor”, a răspuns el la o postare care arată o diagramă cu procentele de proprietate ale membrilor Consiliului de administraţie Twitter.

Graficul arată că majoritatea membrilor consiliului deţin mai puţin de 0,005% din acţiunile companiei.

Pe baza ultimei actualizări depuse de Twitter la U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), cei 14 directori şi directori executivi deţin 2,7% din acţiunile companiei. Dintre cei 2,7%, Jack Dorsey, CEO-ul devenit preşedinte al Consiliului de administraţie, deţine 2,4%, iar ceilalţi deţin doar 0,3%.

Dorsey, co-fondator, fostul CEO şi actualul preşedinte al Consiliului de administraţie al Twitter, a intrat în discuţie şi a indicat că acest consiliu a fost conceput pentru a restricţiona dreptul de proprietate al membrilor atunci când s-a alăturat consiliului în 2008.

Citiți și Consiliul administrativ al Twitter îl contra-atacă pe Musk, expunându-se la riscuri

„Când am fost concediat în 2008 şi am fost numit preşedinte, Consiliul de administraţie mi-a luat majoritatea acţiunilor. Am dat, de asemenea, 1% din companie înapoi fondului de angajaţi în 2015. Aşa că am ajuns cu o foarte mică parte din companie”, a răspuns el.

Dorsey a anunţat în noiembrie 2021 că demisionează din funcţia de CEO al Twitter şi va părăsi Consiliul de administraţie după expirarea mandatului său actual la adunarea acţionarilor din 2022.

Epoch Times a contactat Twitter pentru comentarii.

Citiți și Consiliul administrativ al Twitter îl contra-atacă pe Musk, expunându-se la riscuri

Consiliul de administraţie al Twitter a aprobat, vineri, o prevedere cunoscută în lumea financiară drept „pastilă otrăvitoare” pentru a evita potenţiala preluare a companiei de către Musk, după ce acesta din urmă a anunţat că intenţionează să cumpere restul acţiunilor companiei la preţul de 43 de miliarde de dolari.

Conform prevederii aprobate, dacă orice entitate, persoană sau grup achiziţionează 15% sau mai mult din acţiunile restante ale Twitter într-o tranzacţie neaprobată de Consiliu, alţi acţionari vor putea cumpăra acţiuni suplimentare la un preţ mai mic.

CEO-ul Tesla pare să strângă mai multă muniţie pentru oferta sa de achiziţie a controversatei mari companii de tehnologie.

Într-un schimb separat de Twitter, el a spus că evoluţia ar putea fi „mai mult o îngrijorare pentru alţi potenţiali ofertanţi” - nu numai pentru el - în momentul în care un utilizator de Twitter a etichetat măsura "pastilei otrăvitoare" adoptate de consiliul Twitter drept „neglijenţă criminală”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură