Cancelarul german: Lumea se află într-un moment de cotitură. Nu-i putem permite lui Putin să câştige acest război

Olaf Scholz
Olaf Scholz (Getty Images)

Olaf Scholz a declarat în cadrul Forumului Economic Mondial că invazia Rusiei în Ucraina, la 24 februarie, a fost o lovitură de trăsnet şi că lui Vladimir Putin nu i se poate permite să câştige sau să dicteze termenii păcii.

"Lumea se află într-un punct de cotitură. O putere nucleară se comportă ca şi cum ar avea dreptul de a redesena graniţele. Acesta este imperialismul, care ameninţă să ne ducă înapoi în vremurile în care războiul era un instrument comun al politicii. Nu-i putem permite lui Putin să câştige acest război şi cred cu tărie că nu-l va câştiga", a afirmat Scholz citat de The Guardian.

Cancelarul german a adăugat că perspectiva ca Rusia să captureze întreaga Ucraina pare mai puţin probabilă decât la începutul războiului, şi asta se datorează, afirmă el, forţelor ucrainene şi a sprijinului din partea comunităţii internaţionale.

El spune că Germania furnizează armament greu Ucrainei, iar Scholz crede că Putin va negocia serios pacea doar atunci când va crede că nu poate sparge apărarea Ucrainei.

"Nu trebuie să i se permită Rusiei să dicteze termenii păcii", a mai spus oficialul german.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe