Calcule înainte de Congres. Cîţu: Sunt 34 de filiale PNL care au votat doar moţiunea mea

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Screenshot)

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL, că 40 de filiale din ţară au votat moţiunea sa, „România Liberală”, adăugând că din acestea 34 au votat exclusiv moţiunea sa.

„Astăzi, după ce s-au votat moţiunile, sunt 40 de filiale care au votat moţiunea 'România liberală', dintre care 34 au votat doar moţiunea 'România liberală' şi vă mulţumesc mult de tot, sunt 40 din 48. Aş vrea să vă aduc aminte ce spuneam la discuţia pe care am avut-o când am lansat programul de guvernare, fiind campanie electorală. Ce înseamnă o guvernare liberală? În primul rând, proprietatea privată este sfântă”, a precizat Cîţu, citat de Ziare.com.

De asemenea, premierul i-a rugat pe toţi membrii PNL să se poarte civilizat în această perioadă, să nu mai atace partidul, în condiţiile în care „şi-aşa sunt destui afară care atacă PNL”.

„La precedentul Consiliu naţional mi-am anunţat candidatura. Aveam în spate o echipă cu care am pornit la drum, dar am spus că obiectivul meu e acela de a construi, obiectivul meu era să aduc în spatele meu întregul partid”, a afirmat Cîţu.

Remarcile lui Cîţu vin în contextul în care, vineri, purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionel Dancă, a declarat că, în dezbaterile interne, peste 2.000 de delegaţi la Congresul partidului, din 20 de filiale, au votat moţiunea “Forţa Dreptei” cu care preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, candidează pentru un nou mandat la şefia partidului.

„Dintre filialele care îl susţin pe Ludovic Orban la Congres sunt filiale unde mai mult de 80% dintre delegaţi vor vota moţiunea Forţa Dreptei: Argeş, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Iaşi, Vrancea, Sector 3, Sector 5, Diaspora. Iar dintre filialele care au votat ambele moţiuni, cele mai importante dintre ele au acordat mai multe voturi pentru Ludovic Orban (Alba, Bihor, Iaşi, Tulcea) sau cel mult au preferat o poziţionare neutră printr-un vot de egalitate, ţinând cont de susţinerea majoritară evidentă din filială pentru Ludovic Orban (Giurgiu, Vâlcea, Sector 1)”, a precizat Dancă într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dancă a transmis că liberalii din tabăra pro-Orban se vor „bate până la capăt” pentru ca votul să fie liber şi secret, adăugând, că în acele condiţii, delegaţii vor alege ceea ce este mai bine pentru PNL şi pentru România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne