Bolojan: Nu e o situaţie bună acum pentru noi. Dar PNL merită un viitor raportat la trecutul lui

Ilie Bolojan
Ilie Bolojan (Facebook / ilie.bolojan)

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a declarat duminică seara, la Digi24, că, în ciuda situaţiei dificile în care se află în prezent PNL după ce bătut palma cu PSD, viitorul partidului depinde de factorii de decizie, de prestaţia Guvernului şi de modul în care îşi vor îndeplini atribuţiile ministrii şi primarii liberali. Totodată, Bolojan consideră că PNL merită să aibă un viitor raportat la trecutul său.

“Vă daţi seama câte momente grele a avut acest partid, când n-a intrat în Parlament, prin anii '90, când a luat tot felul de decizii, când a susţinut o formulă sau alta. E clar că nu este o situaţie bună în momentul de faţă pentru noi, date fiind toate lucrurile care s-au întâmplat, dar viitorul PNL şi al oricărui alt partid din România va depinde de cei care sunt în decizie, de modul în care îşi vor desfăşura activitatea.

Eu cred că merită acest partid să aibă un viitor raportat la trecutul lui şi la obligaţiile morale pe care le avem faţă de cei care au făcut lucruri majore pentru ţara noastră, pentru cei care au făcut Marea Unire, pentru cei care au murit în închisori şi pentru cei care lucrează zi de zi şi care şi-au pus obrazul pentru noi în satele şi oraşele din România”, a precizat Bolojan, întrebat dacă viitorul politic al PNL-ului este compromis după ce a intrat într-o alianţă cu social-democraţii.

De asemenea, Bolojan este de parere că viitorul PNL depinde de prestaţia Guvernului, de prestaţia miniştrilor liberali, de prestaţia primarilor PNL din ţară, a preşedinţilor de Consilii Judeţene.

“Deci e o sumă de prestaţii”, a adăugat liderul PNL.