Bolojan, candidat la funcţia de preşedinte al României în 2024? Ce spune puternicul lider liberal din Oradea

Ilie Bolojan
Ilie Bolojan (Facebook / ilie.bolojan)

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, unul dintre cei mai puternici lideri PNL, a fost întrebat, duminică seara, la Digi24, dacă ţinteşte o eventuală candidatură la Preşedinţie la alegerile din 2024.

"Nu se pune această problemă. Eu cred că fiecare om trebuie să-şi facă o analiză a capacităţilor pe care le are şi unde poate livra mai mult. Fiecare poziţie necesită o anumită expertiză şi atunci, fiecare om îşi poate face o analiză personală. Nu e uşor să faci asta, pentru că de obicei, riscăm să ne supraevaluăm. (...) Eu am reuşit - susţinut de colegii mei, cu echipe puternice în spate, cu o conjunctură care ne-a ajutat. Gândiţi-vă că dacă eşti primar în vestul României, ai şanse mult mai mari să ai investiţii străine decât un primar de la Vaslui, de exemplu, din estul României, pentru că n-are autostrăzi", a arătat Ilie Bolojan.

Fostul primar din Oradea a punctat că una este să ai un patrimoniu, cum a avut oraşul Oradea, lăsat de cele trei comunităţi, maghiară, română şi evreiască, pe care să îl reabilitezi, şi alta e să ai cvartale de blocuri comuniste în care n-ai ce să faci. Cu alte cuvinte, a fost şi o conjunctură care l-a ajutat.

"Prin urmare, eu ce cred? Că trebuie să avem decenţa să livrăm maxim posibil în condiţiile date, acolo unde suntem fiecare dintre noi, şi sigur, ce se va putea întâmpla în viitor, care este situaţia... Părerea mea este că actuala lume politică - şi eu mă refer la ea - trebuie să pregătească transferul către noile generaţii, în aşa fel încât lucrurile bune pe care le-am învăţat noi să le putem să le transferăm noilor generaţii şi ei, cu altă viziune, cu mult mai multe cunoştinţe acumulate vizavi de ţările către care noi ar trebui să ne dezvoltăm ca şi prosperitate, ca şi direcţie de dezvoltare, să facă ca acele lucruri să devină realitate mai repede în România", a adăugat Ilie Bolojan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne