Bode, după protestele din Bolintin Vale: Pădure fără uscături nu există. Am dispus evaluări manageriale

Lucian Bode (MAI);
Lucian Bode (MAI); (Epoch Times România)

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat, luni, că a dispus şefului Poliţiei Române să realizeze de urgenţă o evaluare managerială la nivelul fiecărui Inspectorat judeţean, scopul declarat al acestei evaluări fiind să se identifice toate problemele care pot conduce la situaţii precum cea petrecută la Bolintin Vale, unde localnicii au ieşit revoltaţi în stradă să protesteze după ce un concetăţean de-a lor, şofer de microbuz, a fost omorât de un etnic rom. Protestarii din Bolintin Vale au cerut dreptate şi au acuzat că de ani de zile sunt victime ale furturilor şi atacurilor din partea unor familii de romi.

"Aşa cum ştiţi, în 2021, am demarat un amplu proces de reformă la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Voi continua să fac tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru profesionalizarea, pentru responsabilizarea şi pentru modernizarea tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Am dispus şefului Poliţiei Române să realizeze de urgenţă o evaluare managerială la nivelul fiecărui Inspectorat judeţean de poliţie care să vizeze identificarea tuturor problemelor care pot conduce la situaţii similare celei de la Giurgiu", a declarat Bode, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă.

Ministrul de Interne a mai susţinut că va continua să dispună măsuri care să conducă la "o curăţenie în propria ogradă".

"Aşa cum ştiţi, pădure fără uscături nu există, dar, indiferent, subliniez, indiferent despre cine ar fi vorba, ce funcţie, ce grad are, aceste măsuri pe componenta de integritate, pe profesionalism, vor fi luate şi în anul 2022", a transmis Lucian Bode.

Declaraţiile lui Bode vin în condiţiile în care miercuri şi joi, în localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, au avut loc proteste după ce un bărbat (şofer de microbuz) a fost agresat de un rom, pierzându-şi viaţa. Oamenii au scandat "dreptate, dreptate" şi s-au plâns că de ani de zile sunt terorizaţi de etnicii romi.

„Am ajuns să ne dea (...) în cap? Să ne omoare pe stradă?”, s-au plâns oamenii din Bolintin Vale, potrivit G4Media.

„Am copil la liceu, îi e frică să mai vină acasă de la liceu”, a spus un alt localnic.

Poliţia a instituit în localitate zonă specială de siguranţă publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze, a relatat G4Media. La rândul său, prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei, a discutat la primăria din Bolintin Vale cu edilul oraşului, cu reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei, dar şi cu reprezentanţii protestatarilor pentru a detensiona situaţia. Prefectul a subliniat însă că oamenii protestează paşnic şi "nu este niciun pericol în momentul de faţă", a relatat Agerpres.

Agresorul de etnie romă al taximetristului a fost arestat, însă localnicii spun că, de ani de zile, sunt terorizaţi de unii etnici romi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne