Bode, despre scandalul Foişor: Nimeni nu e de neînlocuit. Nici eu, nici Raed Arafat. Mă refer la toată lumea

Lucian Bode - gov.ro
Lucian Bode - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni dimineaţă, că este inadmisibil să se mai repete evacuarea unui spital în maniera haotică în care a avut loc evacuarea de la Spitalul Foişor, făcând referire şi la pacientul urcat în portbagajul unei maşini. În plus, şeful MAI a afirmat că nimeni nu este de neînlocuit în Guvern, inclusiv el sau Raed Arafat.

“Ca simplu cetăţean, am văzut şi eu că modul în care a fost organizată externarea nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici? Mutarea pacienţilor nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătăţii şi nici Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Medicul curant spune dacă pacientul este mutat în alt spital sau dacă este externat şi hotărăsc de comun acord cum anume se face externarea.

Ne-a şocat imaginea cu pacientul introdus în portbagaj. Am întrebat ce s-a întâmplat şi am înţeles că doctorul curant, împreună cu pacientul şi cu familia acestuia au hotărât să aranjeze maşina astfel încât să fie transportat acel pacient. Putem discuta foarte mult despre cauze, dar efectul l-am văzut cu toţii. Aşa ceva este inadmisibil să se mai întâmple. Era la îndemâna celor care au făcut externările să ia câte o ambulanţă să intre pe rând în curte”, a afirmat Bode, citat de Hotnews.ro.

După evacuarea de la Spitalul Foişor, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a lansat un atac la scenă deschisă contra şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, cel care a semnat ordinul de evacuare, a primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan şi a ministrului Voiculescu.

În replică, şeful MAI a refuzat să se pronunţe cu privire la solicitările apărute în spaţiul public şi pe scena politică pentru demisia ministrului Sănătăţii, însă a susţinut că “nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv ministrul Bode, inclusiv secretarul de stat Raed Arafat, mă refer la toată lumea”.

“Cine este responsabil de decizia în privinţa lui Vlad Voiculescu? Prim-ministrul”, a adăugat Bode.

Totodată, ministrul de Interne a transmis că, în prezent, toate cele 20 de paturi ATI şi aproape toate cele 90 de paturi cu oxigen de la Spitalul Foişor sunt ocupate.

Reamintim că, vineri seara, a fost demarată procedura de evacuare a pacienţilor de la Spitalul de Ortopedie “Foişor” din Capitală cu scopul eliberării de paturi ATI pentru bolnavii Covid aflaţi în stare critică.

La Foişor erau internaţi 105 pacienţi, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Dintre aceştia, 13 au fost transferaţi cu ambulanţe SMURD şi SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzău, 1 cu ambulanţa la domiciliu în Galaţi. Dintre ceilalţi 92 pacienţi, 25 erau programaţi pentru intervenţii chirurgicale, iar 67 erau pacienţi deja operaţi, care urmau să fie externaţi la domiciliu.

Procedura de evacuare în plină noapte nu s-a derulat fără incidente. Astfel, după difuzarea la televizor a primelor imagini cu pacienţi scoşi din spital în cărucioare sau pe tărgi, mai multe persoane cunoscute pentru faptul că instigă la nerespectarea măsurilor de prevenţie şi la proteste anti-guvernamentale s-au deplasat la Spitalul “Foişor” pentru a face scandal. În acelaşi timp, rudele pacienţilor evacuaţi şi-au exprimat dezamăgirea şi supărarea faţă de întreaga situaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne