Bebeluşul născut pe 2/22/22 la ora 2:22 în camera 2 este o "binecuvântare pentru familia sa”

Judah Grace
Judah Grace (screenshot tramite video Youtube)

Aberli şi Hank Spear probabil nu vor uita niciodată ziua în care s-a născut fiica lor. Şi nu doar pentru bucuria imensă a sosirii acestei micuţe pe lume, dar şi pentru coincidenţa datei la care a sosit: 2/22/22 la ora 2:22 a.m. EST, în camera numărul 2.

Remarcabila dată palindromică a naşterii a avut loc la Alamance Regional Medical Center din Burlington, Carolina de Nord (SUA), potrivit Cone Health - o reţea de spitale la nivel de stat.

Cone Health a anunţat că soţii Spears şi-au numit fiica nou-născută Judah Grace la aproximativ 10 ore după ce a născut Aberli.

"Astăzi este "ziua doiului" foarte specială pentru acest nou-născut şi familia sa", a scris Cone Health, în postările de pe Twitter şi Facebook, marţi după-amiază.

"Judah Grace Spear s-a născut pe 2/22/22 la ora 2:22 a.m. la Alamance Regional Medical Center - în sala de travaliu şi naştere 2", a continuat Cone Healt. "Mama Aberli este o supravieţuitoare a limfomului Hodgkin, iar tratamentele necesare împotriva cancerului prin care a trecut au făcut ca sarcina să fie puţin probabilă".

“Soţii Spears s-au rugat mult să aibă un copil”, scrie în mesajul Cone Health.

"Numele lui Judah Grace se potriveşte perfect cu povestea ei. Judah înseamnă 'elogiu' - şi ea este o binecuvântare pentru familia ei", a scris Cone Health. "Suntem atât de fericiţi pentru această familie dulce! La mulţi ani, Judah Grace!"

Cuvântul palindrom este un portmanteau (cuvânt telescopat) care combină cuvintele greceşti "palin" şi "dromos", care înseamnă "din nou" şi respectiv "drum".

Lingviştii definesc cuvântul palindrom ca fiind un termen sau un set de numere care se citesc la fel atunci când sunt aranjate înainte şi înapoi. În contextul datelor, o zi este considerată palindromică dacă are numere repetate care se scriu la fel în ordinea normală şi inversă.

Ziua de 22 februarie 2022 - scrisă, de asemenea, ca 2/22/22- este considerată palindromică deoarece ordinea numerelor nu-şi schimbă sensul chiar dacă o scrii normal sau invers.

SUA scrie data după lună, zi şi an (2/22/22), în timp ce ţări precum România scriu data după zi, lună şi an (22/2/22), dar în final data rămâne aceeaşi.

Unii adepţi ai numerologiei consideră că datele palindromice sunt un semn de noroc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură