Băsescu se răzgândeşte: "Nu-l votez pe Ciucă. Va aduce PNL-ul în braţele PSD-ului după alegeri"

Traian Băsescu (Captură video)
Loredana Diacu
29.09.2024

Fostul preşedinte Traian Băsescu anunţă că nu îl va vota pe Ciucă pentru că acesta "va pleoşti PNL în braţele PSD" după alegeri. Declaraţiile sale vin la o zi după ce Băsescu spunea despre actualul lider PNL că "este cel mai bun", lăsând să se înţeleagă că l-ar susţine pe acesta la alegeri, şi nu pe Elena Lasconi - despre care afirmase anterior că este "favorita" sa în acest an.

„Nu (n.r. nu îl susţin pe Ciucă). Eu susţin alianţa care se formează acum: liderii politici de la Forţa Dreptei şi PMP s-au angajat să formeze o alianţă pentru aceste alegeri, cu scopul de a salva cât de cât dreapta, mai ales că doamna Lasconi a renunţat în cele din urmă la un parteneriat cu PMP şi Forţa Dreptei. Asta este situaţia“, a spus Traian Băsescu, preluat de Ştiripesurse.ro, în direct la Realitatea PLUS.

Fostul preşedinte spune că Ciucă are nişte calităţi de necontestat, dar nu îl va vota.

"Nu am afirmat niciodată că îl voi susţine pe Ciucă. Dimpotrivă, după ce am subliniat calităţile sale – pentru că nimeni nu poate spune că Ciucă este un om inventat la 40 de ani – am fost clar în declaraţiile mele. El are şcoală, experienţă de viaţă, şi are pregătirea necesară pentru a fi preşedinte, însă am specificat foarte clar că nu îl voi vota. Trebuie să ţineţi cont că, deşi i-am recunoscut calităţile pe care nimeni nu le poate contesta şi nu am de ce să îl denigrez fără motiv, am spus: nu îl voi vota pe Ciucă. În plus, aşa cum este supărat acum, vă asigur că va urma aceeaşi linie şi va aduce PNL-ul în braţele PSD-ului după aceste alegeri", a concluzionat Traian Băsescu.

Reamintim că, vineri, fostul preşedinte Traian Băsescu spunea într-un interviu pentru Realitatea Plus, că cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte al României, dintre actualii candidaţi, este Nicolae Ciucă.

„Dacă ar fi să aleg dintre aceştia toţi, este clar că cel mai echipat pentru funcţia de preşedinte este Ciucă. Din punct de vedere al experienţei…. este clar că el este cel mai bun”, a menţionat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor