Băsescu: PSD e un leu rănit. Dacă Dăncilă dă semnalul că a fost înfrântă, va obţine 8-9% la prezidenţiale

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

În cazul în care Viorica Dăncilă şi PSD nu vor şti să abordeze politic moţiunea de cenzură şi dau semnale că au fost înfrânţi, atât candidatul, cât şi partidul, vor avea probleme la prezidenţiale, obţinând probabil un scor de de 8-9%, a opinat duminică seara fostul preşedinte al României, europarlamentarul PMP Traian Băsescu.

„Acum marea problemă este pentru doamna Dăncilă ce şanse mai are, după căderea Guvernului. Depinde cum abordează politic succesul moţiunii. Dacă dă semnalul că a fost înfrântă, nu numai ea, tot PSD, probabil va obţine un 8-9%. Nu cred însă că PSD e un partid care capitulează uşor”, a susţinut Băsescu, citat de Mediafax, duminică seara, la România Tv.

Nu în ultimul rând, Băsescu a transmis că nu crede că noul guvern va fi unul de mare succes, căci, susţine el, într-o ţară ca România, pentru a face parte dintr-un Executiv nu trebuie să ai doar tinereţe, ci şi experienţă.

„Cred că preşedintele ar trebui să dea acea viziune de care are nevoie orice ţară. Eu măcar am anunţat, proiectul următor pentru România, chiar înainte cu un an de la terminarea mandatului, că proiectul meu e reunificarea României cu Republica Moldova. Ar trebui să dea un proiect. Dacă sunt mulţi dintre oamenii care se vehiculează nu cred că va fi un guvern de mare succes. La o ţară ca România nu îţi trebuie doar tinereţe, îţi mai trebuie şi experienţă. Problema nu este un război. Acum se tot poartă. Şi mie mi s-a spus leu rănit, rănit, nu mai dai cu copita în el, după acuzaţiile CNSAS. Şi PSD e acum ca un leu rănit”, a explicat Băsescu.

Europarlamentarul Băsescu a mai afirmat că dacă se ajunge la data votului la alegerile din 10 noiembrie cu Viorica Dăncilă premier interimar, atunci şeful statului va pierde electoral.

„Până una alta trebuie pus un guvern, pentru că dacă domnul Iohannis ajunge cu doamna Dăncilă premier interimar în ziua votului, nu cred că va mai avea atâtea voturi pe care le-ar avea dacă reuşeşte să instaleze guvernul. De aceea eu spun că mă aşteptam la o nominalizare imediată a premierului şi o cadenţă a lucrurilor. Când te apuci de o treabă trebuie să ştii ce faci mai departe. S-au apucat de dărâmarea Guvernului. L-au dărâmat, dar dirijor a fost PNL. Trebuie să existe o candenţă, o planificare în ce fac. Eu am sperat să menţină alianţa. Nu să îi ducă la guvernare, să obţină votul de încredere şi să guverneze singuri cu guvern minoritar”, a completat europarlamentarul PMP.

În ceea ce priveşte planurile formaţiunii sale, Băsescu a precizat că PMP va susţine formarea noului Executiv dacă sunt respectate cele trei condiţii, revenirea la alegerile primarilor în două tururi, înfiinţarea unui minister care să se ocupe de unirea României cu Republica Moldova şi reducerea numărului parlamentarilor la 300.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne