Barna: ”Toţi din alianţa USR PLUS vom face tot ce depinde de ficatul nostru” / Un fost boxer îi dă replica

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Preşedintele USR Dan Barna a fost corectat în cadrul unei dezbateri la Iaşi, când a declarat că va face tot ce depinde de ficatul său pentru ca România să devină civilizată, informează Hotnews.

„De fapt, ceea ce noi trebuie să facem şi ceea ce noi vom face este un alt stat, un stat care chiar începe să funcţioneze. Pentru că eu nu promit că România va deveni Elveţia în 3 ani, 5 ani, dar pot să vă promit că şi eu şi colegii mei şi Dacian Cioloş, toţi din alianţa USR PLUS vom face tot ce depinde de ficatul nostru ca România să înceapă să fie ţara aceea civilizată care se modernizează, care foloseşte tehnologiile digitale, care pune documente pe internet astfel încât să nu trebuiască să mai mergi pe la ghişee decât în situaţii excepţionale, o ţară în care antreprenorii sunt susţinuţi de către stat şi sprijiniţi să îşi înfiinţeze firme, să poată să demareze afacerile care au succes şi nu să fie urmăriţi doar ca şi vacă de muls taxe sau ca potenţiali evazionişti cum se întâmplă în momentul de faţă”, a declarat Barna.

După această replică, un bărbat aflat în public i-a spus lui Dan Barna că expresia folosită nu ar fi cea mai potrivită, argumentând că, din punctul de vedere al unui fost boxer, „să ai un ficat bun înseamnă să fii rezistent la lovituri, să fii bun pe post de sac de box”.

În opinia respectivului, nu ar fi nevoie de un candidat care să fie bun pe post de sac de box, ci de unul care să atace, deoarece „atacul este cea mai bună apărare”, astfel că l-a rugat pe liderul USR să îşi reformuleze declaraţia.

„Când vorbeam de ficat mă refeream nu la încasat, ci la energie. Pentru că ficatul e şi furnizorul de energie al nostru. Şi într-adevăr, pot să reformulez la cererea publicului şi să completez: ficatul cu inima şi mintea, pentru că da, vom folosi tot ce ţine de ficatul, mintea şi inima noastră pentru a duce România în direcţia de modernizare prin care să devină ţara în care putem să fim fericiţi, aici la noi”, a explicat Barna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne