Barna: PNL putea alege reformele şi viitorul. A ales stagnarea, dezonoarea şi trecutul. A ales PSD

Dan Barna
Dan Barna

Fostul preşedinte USR Dan Barna a reacţionat, luni seară, pe pagina sa de Facebook, după ce PNL a decis să demareze negocierile cu PSD pentru formarea unui nou Executiv.

"PNL putea alege reformele, onoarea şi viitorul. A ales stagnarea, dezonoarea şi trecutul. A ales PSD. O decizie păcătoasă care nu va face o Românie mai bună", a declarat Dan Barna.

În opinia fostului vicepremier, singura alternativă democratică reală şi reformistă la puterea care se constituie începând din această seară este USR.

"Lupta USR merge mai departe. Am rezistat împotriva PSD, rezistăm şi împotriva alianţei toxice dintre PNL şi PSD. Vino şi tu alături de noi!", a adăugat Dan Barna.

Reamintim că majoritatea liderilor liberali au decis luni seară, într-o şedinţă la Vila Lac, care a durat până aproape de miezul nopţii, că PNL va negocia formarea noului Guvern cu PSD.

S-au înregistrat 48 de voturi pentru colaborarea cu PSD şi 22 împotrivă. La şedinţă a participat şi fostul şef PNL Ludovic Orban, care s-a exprimat ferm împotrivă unei eventuale alianţe cu social-democraţii. Detalii aici.

Anterior, şi PSD şi UDMR au decis în forurile statutare să înceapă negocierile în aceeaşi direcţie, astfel că se prefigurează o posibilă mare coaliţie între cele trei partide, susţinută de grupul minorităţilor naţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne