Barna, după demiterea lui Voiculescu: Premierul a generat gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă

Dan Barna si Florin Citu - gov.ro
Dan Barna si Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, miercuri seara, că premierul Florin Cîţu "a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă, pentru o victorie măruntă de orgoliu".

"Florin Cîţu a decis să anunţe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluţionare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură şi dăunătoare stabilităţii coaliţiei. Florin Cîţu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu. Prima condiţie a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat", a scris Dan Barna într o postare pe Facebook.

Liderul USR susţine că premierul "ştia bine că avea în USR PLUS parteneri loiali".

"A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Ştia că suntem corecţi, ştia că eu personal, dar şi colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil. Ştia Florin Cîţu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanţă şi eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliţiei, pentru a rămâne concentraţi pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună", a mai afirmat Dan Barna.

Declaraţiile vicepremierului vin în contextul în care şeful executivului a decis miercuri dimineaţă demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne