Barna, după audierile de la DLAF: Au fost întrebări destul de banale. Inspectorii au spus că nu sunt probleme şi lucrurile sunt clare

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Vicepremierul Dan Barna a declarat, joi, după audierile de la Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF), că inspectorii i-au pus câteva întrebări „banale” legate de câteva formulare de participanţi la un proiect finanţat din fonduri europene. Liderul USR a discutat cu anchetatorii şi pe tema presupusului conflict de interese în care s-ar fi aflat, în contextul în care, în proiectele derulate de fosta sa firmă, a fost implicată şi sora sa.

„Este un dialog pe care îl solicit de peste doi ani, încă din 2019, din campania electorală, când, în urma acelui articol a fost o autosesizare a DLAF-ului. Când am primit invitaţia, m-am bucurat în sfârşit că aveam ocazia să clarific eventuale lucruri care erau neclare acolo. A fost un dialog civilizat, de câteva zeci de minute – cred că am stat undeva la jumătate de oră, 40 de minute. Au fost întrebări destul de banale legate de câteva trei formulare de participanţi la proiect, dacă semnătura de acolo era sau nu a mea. N-a fost nicio problemă acolo, era a mea. Şi am clarificat de ce nu eram într-o situaţie de conflict de interese în ceea ce însemnau angajaţii de la structura de economie socială, acea croitorie de la Sibiu unde a fost şi sora mea printre angajaţi. Acestea au fost cele două teme abordate. Un dialog simplu”, a afirmat Barna.

Copreşedintele USR-PLUS s-a declarat „optimist”, şi că speră că se va ajunge „într-un termen scurt şi nu vom aştepta încă doi ani pentru a închide această poveste pentru care am consumat enorm de multă energie şi eu şi colegii mei din USR-PLUS”.

„Sunt optimist că vom ajunge într-un termen, sper eu, scurt şi nu vom aştepta încă doi ani pentru a închide această poveste pentru care am consumat enorm de multă energie şi eu şi colegii mei din USR-PLUS. Nu a fost nicio concluzie azi. Inspectorii din cadrul DLAF au notat ceea ce am spus, s-au declarat mulţumiţi, au spus că nu au niciun fel de problemă, că lucrurile sunt clare. Procedural, era necesar să existe şi acest interviu al meu. A avut loc, deci nu mai este cazul, cel puţin din ce mi-au spus, de o nouă invitaţie”, a conchis Dan Barna.

Amintim că, în 2019, jurnaliştii de la Rise Project au publicat un material în care se vorbea de o serie lungă de eşecuri în valoare de aproape şase milioane de euro, înregistrate de antreprenorul Dan Barna.

„Şeful USR, partidul care a iniţiat campania #FărăPenali, este supervizorul senin al unor fraude şi conflicte de interese cu fonduri UE. La bilanţ, managementul care l-a consacrat pe Barna îi este profitabil sieşi, în timp ce oameni aflaţi în cumpănă au beneficiat doar pe hârtie. Vorbim despre persoane cu dizabilităţi sau proveniţi din medii defavorizate, greu de integrat pe piaţa muncii şi extrem de neglijate în România. În numele lor, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Dan Barna, a câştigat milioane sub pretextul facerii de bine”, scria la acea vreme Rise Project.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne